40% ondernemers vertrouwt op verkoop bedrijf als pensioen

Vier op de tien ondernemers in ons land zijn eigenlijk te weinig met hun eigen pensioen bezig. Ze vertrouwen er wel op dat het later alsnog goedkomt als ze hun bedrijf verkopen. Vooral onder 45-plusser heerst dit optimisme. Toch is het pensioen geen populair onderwerp onder Nederlandse ondernemers.

Pensioen krijgt weinig aandacht

Ondanks dat 40 procent van de Nederlandse ondernemers denkt dat het met hun pensioen wel goedkomt, geeft één op de drie ondervraagden aan het pensioen geen prioriteit te geven en er zelfs al minstens een jaar geen aandacht meer aan te hebben besteed. Dit komt naar voren uit onderzoek van Stichting Decision Makers Survey, dat een panel van zakelijke beslissers ondervroeg.

Wil je pensioenbeleggen met belastingvoordeel? Open vandaag nog een beleggingsrekening bij DEGIRO of Brand New Day. Met beleggen kun je je inleg (deels) verliezen.

Verkoop bedrijf als pensioen

‘Pensioen komt wel goed bij verkoop bedrijf’

De groep van 45-plussers is positiever ingesteld over hun pensioen en dat verklaart waarschijnlijk ook waarom onder de groep ondernemers tussen de 45 en 59 jaar oud het onderwerp nauwelijks leeft. Zij zijn liever bezig met het draaiende houden van hun bedrijf en verwachten dat het wel goedkomt als ze hun bedrijf verkopen. Ook kleinere bedrijven met maximaal vijftig medewerkers zijn er weinig mee bezig.

Onder de ondernemers in ons land heerst er niet veel kennis over de ontwikkelingen en trends binnen pensioenvoorzieningen. Zo weet bijna zestig procent van de ondervraagden niet van de toenemende verschuiving van het beleggersrisico. Vroeger lag dat risico bij het pensioenfonds, maar steeds vaker wordt dat nu door degene zelf gedragen.

Bij de keuze voor het pensioen lijken ondernemers zich vooral te baseren op wat vrienden en collega’s aanbevelen en wat er staat op de websites van pensioenaanbieders.

Wil je jouw bedrijf verkopen? Overnameplatform Brookz.nl of de adviseurs van Overnameadvies.nl helpen met het vinden van geschikte opvolgers en stappen zoals de waardebepaling.

Over de auteur

Over de auteur

Ondernemen & Internet is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten