e-boekhouden

Wie is jouw ideale klankbord?

Wie is jouw ideale klankbord?

Ondernemen kun je nooit alleen. Je hebt een luisterend oor nodig. Voor de plannen, als troost tijdens vervelende tijden, als motivator wanneer je presteren moet of simpelweg om je successen mee te delen. Wie is voor jou het ideale klankbord?

Wie je ideale klankbord is, zal voor iedereen verschillend zijn. Hierbij vijf potentiële gesprekspartners die volgens ons ondernemers echt verder kunnen helpen.

1. Dirk Scheringa
Een van de grootste verliezers van 2009 op nummer 1 als ideale gesprekspartner? Inderdaad. Dirk Scheringa kent als geen ander het klappen van de ondernemers zweep, het groeien tussen de grootste concurrenten in een compleet traditionele markt. Het motiveren van een organisatie en van individuen. Met zijn grote interesse in topsport is ‘de beste zijn’ voor hem meer dan een droom. En sinds 2009 weet hij beter dan wie dan ook hoe het is als je een keer de verliezer bent. Als er iemand jou kan behoeden voor alle ondernemersrisico’s is het deze man.

2. Annemarie van Gaal
Zo trots en op een voetstuk als je als dragon in de Dragons Den kunt zijn, zo realistisch en op details is Annemarie in het programma Een dubbeltje op zijn kant. Als het gaat om de cijfers in je organisatie is het een vrouw die als beste haar mannetje staat. Annemarie van Gaal lijkt ons de ideale gesprekspartner om je targets van 2010 mee te bespreken.

3. Sinterklaas
Met alle discussies over zijn Christelijke kruis, zijn dikmakende suikergoed zonder ‘Ik kies bewust logo’ en zijn niet maatschappelijke rode in plaats van groene cape is Sinterklaas eigenlijk het toppunt van rebelsheid en tegendraadsheid. Tenslotte zou geen enkele andere organisatie het voor elkaar krijgen om enkel zwarte medewerkers te accepteren die ook nog eens regelmatig het dak op gestuurd worden. Toch wordt Sinterklaas in Nederland nog steeds elk jaar door heel het volk als held ontvangen. Een prima gesprekspartner om de marketing aspecten van je bedrijf mee door te nemen.

4. Bill Gates
Het blijft cliché maar Bill Gates kan in een rijtje met namen van ideale gesprekspartners simpelweg niet ontbreken. Een gesprek voeren met Bill Gates wordt steeds gemakkelijker. Tegenwoordig staat hij regelmatig voor de klas en vertelt hij over hoe je succesvol wordt. Succes in 2010? Volg de lessen van Bill!

5. René Froger
Ook al zijn ‘Geer’ en ‘Goor’ in jouw ogen enkel een stel relnichten en kun je geen enkel nummer van René Froger waarderen, hij weet wel met de Toppers concert na concert uitverkocht te krijgen en wekelijks alle media te halen. Wat je van de kwaliteit van het werk van René Froger vindt blijft natuurlijk per persoon verschillend en is smaak afhankelijk maar financieel gezien heeft René Froger een stuk meer succes dan amusementboegbeelden als Marco Borsato en Guus Meeuwis.

Dit zijn 5 mensen waar wij graag eens mee om tafel zouden gaan om feedback te vragen. Maar naast succes moet de klik er ook zijn. Graag horen we dan ook jouw mening over het beste luisterend oor voor de plannen van 2010. Wie is jouw ideale gesprekspartner om je zaken aan voor te leggen? Door wie zou jij je ondernemingsplan voor de nabije toekomst willen laten toetsen? Laat het ons weten met een reactie! We zijn benieuwd.

Gerelateerde berichten