menu
e-boekhouden

Personeel verzekeren

Indien je personeel aan wilt nemen is het belangrijk de risico´s van hiervan te kennen. Zo is het bedrijf aansprakelijk voor schade aan derden veroorzaakt door personeel. Daarnaast bestaat er bij het aannemen van personeel kans op omzetverlies indien het personeel ziek of ontevreden wordt.

Dekking personeelsverzekering
Personeel verzekerenEen personeelsverzekering bestaat niet. Alle verzekeraars bieden wel personeelsverzekeringen maar dit is eerder een combinatie van verschillende verzekeringen dan een bepaalde personeelsverzekering. Naast de logische extra kosten van personeel zoals bijvoorbeeld een extra werkplek of bedrijfskleding kan personeel ook zorgen voor onvoorziene kosten. Deze risico´s van personeel zijn grofweg in drie segmenten in te delen.

Ben jij al verzekerd tegen ziekte of arbeidsongeschiktheid? Op Yezzer kun je de laagste premies en beste voorwaarden van AOV verzekeringen vergelijken.

1. Schade
Simpelweg gezegd verhoogt personeel de kans op schade. Het bedrijf is aansprakelijk voor schade die is veroorzaakt door personeel tijdens werktijd. In de meeste gevallen is dit risico af te dekken door de bestaande bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering te laten bijwerken naar een dekking inclusief personeel en heeft dit geen echte gevolgen voor de premie.

2. Ziekte
Personeel kan ziek worden. Dan zit je niet alleen met werk dat blijft liggen maar ook met de salaris- en salarisadministratie-kosten. Deze laatste zijn te verzekeren. Bij eventuele ziekte van personeel wordt het salaris en relevante salariskosten in dit geval door de verzekeraar vergoed.

3. Problemen onderling
Personeel aannemen kan ook verkeerd uitpakken. Na de proefperiode blijkt er toch geen klik, werk, vertrouwen of tevredenheid over de werkzaamheden te zijn. Hoe ga je hiermee om? Tussen werknemer en werkgever ontstaat in zo´n geval al snel een kloof waarbij het aan te raden kan zijn een derde persoon als gespreksleider te hebben. Dit is niet direct te verzekeren maar de meeste ziekteverzekeraars hechten wel veel waarde aan preventie van verzuim.

Instinkers en breinbrekers
Het starten met personeel is een enorme grote stap. Niet alleen financieel maar zeker ook emotioneel. Zo zijn lang niet alle succesvolle ondernemers ook succesvolle managers. In plaats van bij voldoende werk direct te starten met personeel kan het interessant zijn om eerst eens de alternatieven te overwegen. Heb je bijvoorbeeld al eens gedacht aan uitzendkrachten? De aansprakelijkheid is hier wel gelijk maar ziekte of problemen onderling zijn deels afgedekt. Andere opties zijn het inhuren van een zzp’er op urenbasis of een stagiaire. Deze mogelijkheden zijn misschien niet structureel maar geven wel een goed beeld van hoe de situatie met personeel er uit kan zien en zo is het mogelijk de onderneming langzaam voor te bereiden op personeel.

Noodzaak & kosten verzekering
Noodzakelijk is in ieder geval om goed op de hoogte te zijn van de risico’s van personeel. Een aansprakelijkheidsverzekering voor schade veroorzaakt door personeel is zo goed als noodzakelijk aangezien dit in de meeste gevallen geen of weinig extra kosten met zich meebrengt en een risico dekt van miljoenen. Het zal je maar gebeuren. Of je ook ziekte wilt verzekeren is de vraag. Elke verzekering kost geld, en soms kun je het risico prima zelf dragen. Hoeveel personeel is er en wat is het risico als er een ziek wordt? Hoe groot is deze kans? Hoelang lopen de contracten? Zijn deze voor lange tijd? Dan kan ziekte een grote financiële invloed hebben. Zijn deze stop te zetten binnen enkele maanden en is het salaris redelijk te overzien? Dan is dit wellicht een risico dat zonder verzekering te dragen is.

Indien niet verzekerd
Indien je niet bent verzekerd dien je zelf de kosten van eventuele aansprakelijkheid en ziekte en verzuim van het personeel op te vangen.