Kosten verzekeringen

Wat kosten zakelijke verzekeringen? Als je een ondernemingsplan schrijft en de bedrijfskosten vooraf wilt inschatten dan zijn de verzekeringspremies noodzakelijke kosten om mee te nemen. Neem de bedrijfsauto. Die laat je in ieder geval WA verzekeren! Maar wat kosten al je bedrijfsverzekeringen nu gemiddeld?

gemiddelde kosten verzekeringen eenmanszaak Ook al hebben ze allemaal hun eigen nut, ze zijn niet allemaal de kosten waard. Het is dus soms de vraag welke zakelijke verzekeringen voor een zzp’er echt nodig zijn. Zeker als je nog moet beginnen en druk bezig bent met je ondernemingsplan.

Zo kun je als ondernemer pas geld verdienen als er meer binnenkomt dan dat eruit gaat en bij alle verzekeringen ben je van een ding verzekerd: Dat er geld uitgaat.

Gemiddelde kosten verzekeringen voor een eenmanszaak

Als je een zzp’er bent met een eenmanszaak dan heb je eigenlijk maar weinig verzekeringen nodig. De gemiddelde verzekeringskosten zijn dan goed te overzien. De volgende zaken hebben alle ondernemers het vaakst verzekerd:

  • Bedrijfsaansprakelijkheid
  • Arbeidsongeschiktheid
  • Inboedelverzekering
  • Rechtsbijstand

Wat deze verzekeringen bij elkaar kosten is lastig te zeggen. De bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is meestal een tientje per maand. De inboedelverzekering is natuurlijk afhankelijk van je inboedel. Heb jij alleen een klein kantoor? Dan is deze meestal de goedkoopste verzekering voor je bedrijf en betaal je hier nog geen honderd euro per jaar voor. Rechtsbijstand is al wat afhankelijker van je bedrijf en de premie hiervan ligt gemiddeld tussen de twee- en vijfhonderd euro.

De premie van een AOV-verzekering is soms fors. Verder ben je enkele honderden euro’s aan verzekeringen kwijt.

De verzekeringspremie van de arbeidsongeschiktheidsverzekering is helaas niet zo gemakkelijk te schatten. De premie daarvan is sterk afhankelijk van je werk, leeftijd en zelfs lichamelijke conditie. Maar je betaalt hier wel al snel duizenden euro’s per jaar voor. Naast deze verzekeringen betaal je soms meer als je ook je pand, personeel, auto of voorraad wilt verzekeren. De kosten zijn dus sterk afhankelijk van je onderneming.

Ben jij al verzekerd tegen ziekte of arbeidsongeschiktheid? Op Yezzer kun je de laagste premies en beste voorwaarden van AOV verzekeringen vergelijken.

Belangrijkste verzekeringen voor zzp’ers

Als zzp'er heb je soms weinig verzekeringen nodigWelke verzekeringen zijn nu de belangrijkste? Dat is afhankelijk van je beroep, en welke financiële risico’s je bereid bent om zelf te dragen? Dat is lastig te zeggen. Het zal iedereen duidelijk zijn dat de slager om de hoek minder kosten heeft voor verzekeringen dan bijvoorbeeld een Heineken of Shell. Die betalen veel meer verzekeringspremie maar hebben ook grotere bedrijfsrisico’s.

Maar ook tussen zzp’ers zelf zit er een groot verschil. Alleen al door de arbeidsongeschiktheidsverzekering. De premie hiervan kost al snel enkele duizenden euro’s per jaar en de helft van de ondernemers is niet tegen arbeidsongeschiktheid verzekerd.

Zo zal een twintigjarige ondernemer die werkt vanachter een computer minder AOV-premie betalen dan een vijftigjarige tegellegger. De kans dat die laatste zijn werk door arbeidsongeschiktheid niet meer kan uitvoeren is statistisch gezien nou eenmaal groter en dus zijn de kosten voor zijn verzekering gemiddeld gezien ook hoger.

Al bepaal je zelf het verzekerde bedrag, dat veel invloed heeft op de premiekosten. Een gemiddeld bedrag voor de kosten van verzekeringen is daarom lastig om aan te geven.

Ben jij al verzekerd tegen ziekte of arbeidsongeschiktheid? Op Yezzer kun je de laagste premies en beste voorwaarden van AOV verzekeringen vergelijken.

Je kunt niet alles verzekeren

Je kunt van alles verzekeren, maar lang niet alle bedrijfsverzekeringen zijn even nuttig. Zo kun je naast gangbare verzekeringen ook je mobiel, laptop, ja zelfs de kantoorplanten, werkmaterieel en eventuele milieuschade verzekeren. Als je alle premies van mogelijke verzekeringen bij elkaar optelt dan zit een zzp’er al snel aan 40.000 euro jaarlijkse verzekeringskosten. Je bent dan  gegarandeerd verzekerd, maar wel verzekerd van faillissement!

Met duidelijke offertes en voorwaarden kun je veel risico’s al beperken.

Als ondernemer loop je nou eenmaal risico en sommige daarvan kun je maar beter gewoon dragen dan verzekeren. Verzekeraars verdienen tenslotte ook geld en hebben ook kosten. Elke verzekering die je afsluit betaal je dus meer voor dan dat dat je gemiddeld aan schade hebt. Sommige zaken wil je misschien niet verzekeren maar draag je de risico´s zelf van. En deze beperk je alsnog, door goed op te letten.

Kijk goed wat je precies verzekert

Rustig slapen bij kosten verzekeringKijk goed welke financiële risico’s je eigenlijk dekt. De rechtsbijstandverzekering vinden wij eigenlijk al een verzekering waarover je gerust mag twijfelen. De kans dat je die echt nodig hebt is voor de meeste ondernemers zeer klein, zeker omdat er veel zaken zijn uitgesloten. De verzekering dekt pas de kosten als je echt ongevraagd in een juridisch traject komt en eigenlijk wil je een conflict al voor die tijd oplossen.

De kans dat je de verzekering gebruikt, is dus klein. Zeker als je duidelijke offertes en algemene voorwaarden hanteert. Gebeurt het nu toch een keer? Dan is het eenmalig inschakelen van een deurwaarder of advocaat soms goedkoper dan de verzekering.

Gemiddeld kosten verzekeringen meer dan wat ze uitkeren

Bij veel beroepen kan arbeidsongeschiktheid of aansprakelijkheid je je in een keer in een faillissement storten als je hier niet tegen verzekerd bent. Maar de kans dat het je overkomt is klein, waardoor gemiddeld je er meer premie voor betaalt dan dat de verzekeringen ooit uitkeren. Zijn dan alle verzekeringen te duur? Feitelijk wel. Maar soms zijn de gevolgen dermate groot dat je het risico niet wilt lopen.

Voor een goede nachtrust zijn de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering en arbeidsongeschiktheidsverzekering vaak noodzakelijk. Maar ongeveer de helft van de Nederlandse ondernemers vindt de arbeidsongeschiktheidsverzekering al te duur, en bespaart dus al op deze kosten. Welke verzekeringen zijn voor jou nu onnodig?