Ondernemen & internet
menu
e-boekhouden

Kosten verzekeringen

Wat kosten verzekeringen? Als je een ondernemingsplan aan het schrijven bent en het totaal aan verzekeringspremies vooraf wilt inschatten dan zijn verzekeringen noodzakelijke kosten om mee te nemen. Neem de bedrijfsauto. Die laat je in ieder geval WA verzekeren! Maar wat kosten al deze bedrijfsverzekeringen nu gemiddeld?

Kosten verzekeringen Ook al hebben ze allemaal hun eigen nut, ze zijn niet allemaal de kosten waard. Het is dus soms de vraag welke zakelijke verzekeringen voor een zzp’er echt nodig zijn. Zeker als je nog moet beginnen en druk bezig bent met je ondernemingsplan. Tenslotte kun je als ondernemer pas geld verdienen als er meer binnenkomt dan dat eruit gaat en bij alle verzekeringen ben je van een ding verzekerd: Dat er geld uitgaat.

Wat kosten verzekeringen gemiddeld voor een zzp’er?

Welke risico´s ben je eventueel bereid zelf te dragen? Dat is lastig te zeggen. Het zal iedereen duidelijk zijn dat de slager om de hoek minder kosten heeft voor verzekeringen dan bijvoorbeeld een Heineken of Shell. Die betalen veel meer verzekeringspremie maar hebben ook grotere risico’s.

Maar ook tussen zzp’ers zelf zit er een groot verschil. Zo zal een twintigjarige ondernemer die werkt vanachter een computer minder betalen voor arbeidsongeschiktheid dan een vijftigjarige tegellegger. De kans dat die laatste zijn werk niet meer kan uitvoeren door lichamelijke klachten is statistisch gezien nou eenmaal groter en dus zijn de kosten voor zijn verzekering ook hoger. Een gemiddeld bedrag voor de kosten van verzekeringen is daarom lastig om aan te geven.

Ben jij al verzekerd tegen ziekte of arbeidsongeschiktheid? Op Yezzer kun je de laagste premies en beste voorwaarden van AOV verzekeringen vergelijken.

Je kunt niet alles verzekeren

Toen wij onze risico´s wilden onderzoeken hebben we eens alle kosten van alle verzekeringen die we misschien wilden bij elkaar opgeteld. Natuurlijk de gangbare verzekeringen maar ook de mobiel, laptop, ja zelfs de kantoorplanten, werkmaterieel en eventuele milieuschade vallen allemaal te verzekeren. Als we al deze premies bij elkaar optellen dan zitten wij al snel aan 40.000 euro aan jaarlijkse verzekeringskosten. Wij zouden dan gegarandeerd verzekerd zijn. Verzekerd van faillissement!

Als ondernemer loop je nou eenmaal risico en sommige daarvan kun je maar beter gewoon dragen dan verzekeren. Verzekeraars verdienen tenslotte ook geld en hebben ook kosten. Elke verzekering die je afsluit betaal je dus meer voor dan dat dat je gemiddeld aan schade hebt. Sommige zaken wil je misschien niet verzekeren maar draag je de risico´s zelf van. En deze beperk je alsnog, door goed op te letten.

Met duidelijke offertes en voorwaarden kun je veel risico’s al beperken.

Welke verzekeringen heb je nodig bij een eenmanszaak?

Als je een zzp’er bent met een eenmanszaak dan heb je eigenlijk maar weinig extra verzekeringen nodig. De kosten van verzekeringen zijn dan dus goed te overzien. De volgende zaken hebben andere ondernemers het vaakst verzekerd:

  • Bedrijfsaansprakelijkheid
  • Inboedelverzekering
  • Rechtsbijstand
  • Arbeidsongeschiktheid

Wat deze verzekeringen bij elkaar kosten is lastig te zeggen. De bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is meestal honderd euro per jaar. De inboedelverzekering is natuurlijk afhankelijk van je inboedel. Heb jij alleen een klein kantoor? Dan is deze meestal de goedkoopste verzekering voor je bedrijf. Rechtsbijstand is al wat afhankelijker van je bedrijf en de premie hiervan ligt gemiddeld tussen de twee- en vijfhonderd euro. De premie van de arbeidsongeschiktheidsverzekering is helaas niet zo gemakkelijk te schatten.

Ben jij al verzekerd tegen ziekte of arbeidsongeschiktheid? Op Yezzer kun je de laagste premies en beste voorwaarden van AOV verzekeringen vergelijken.

De premie daarvan is sterk afhankelijk van je werk, leeftijd en zelfs lichamelijke conditie. Maar je betaalt hier wel al snel duizenden euro’s per jaar voor. Naast deze verzekeringen betaal je soms meer als je ook je pand, personeel, auto of voorraad wilt verzekeren. De kosten zijn dus sterk afhankelijk van je onderneming.

Goede nachtrust ook wat waard

Rustig slapen bij kosten verzekeringDe rechtsbijstandverzekering vinden wij eigenlijk al een verzekering waarover je gerust mag twijfelen. De kans dat je werkelijk rechtsbijstand nodig hebt is voor de meeste ondernemers zeer klein. Zeker als je duidelijke offertes en algemene voorwaarden hanteert. Gebeurt het nu toch een keer? Dan is het inschakelen van een deurwaarder of advocaat soms goedkoper dan de verzekering.

Zijn dan alle verzekeringen te duur? Feitelijk wel. Toch zouden wij niet goed kunnen slapen als we door arbeidsongeschiktheid opeens niet meer de hypotheek kunnen betalen en daarmee onze partner ook in ernstige geldzorgen zou storten.

De bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering en arbeidsongeschiktheidsverzekering zijn voor onze nachtrust daarom noodzakelijk. De kosten van deze verzekeringen moeten we dus dragen. En wat blijkt? Ongeveer de helft van de Nederlandse ondernemers vindt de arbeidsongeschiktheidsverzekering al te duur, en bespaart dus al op deze kosten. Welke verzekeringen zijn voor jou nu onnodig?