menu
e-boekhouden

Kosten verzekeringen

Wat kosten verzekeringen? Als je een ondernemingsplan aan het schrijven bent en de kosten vooraf wilt inschatten dan zijn verzekeringen veelal noodzakelijke kosten om mee te nemen in het financiële plaatje. Neem de bedrijfsauto. Die laat je in ieder geval WA verzekeren! Maar wat kosten al deze verzekeringen nu gemiddeld?

Wat kosten verzekeringen Ook al hebben ze allemaal hun eigen nut, ze zijn niet allemaal de kosten waard. Het is dus soms de vraag of die verzekeringen voor ondernemers wel echt noodzakelijk zijn. Zeker als je nog moet beginnen en met je ondernemingsplan uitrekent wat er zoal binnen moet komen om nog wat over te houden aan het einde van de maand. Tenslotte kun je als ondernemer pas geld verdienen als er meer binnenkomt dan dat eruit gaat en bij alle verzekeringen ben je van een ding verzekerd: Dat er geld uitgaat.

Wat kosten verzekeringen gemiddeld voor een zzp’er?

Welke risico´s ben je eventueel bereid zelf te dragen? Dat is lastig te zeggen. Het zal iedereen duidelijk zijn dat de slager om de hoek minder kosten heeft voor verzekeringen dan bijvoorbeeld een Heineken of Shell. Die betalen veel meer verzekeringspremie maar hebben ook grotere risico’s.

Maar ook tussen zzp’ers zelf zit er een groot verschil. Zo zal een twintigjarige ondernemer die werkt vanachter een computer minder betalen voor arbeidsongeschiktheid dan een vijftigjarige tegellegger. De kans dat die laatste zijn werk niet meer kan uitvoeren door lichamelijke klachten is statistisch gezien nou eenmaal groter en dus zijn de kosten voor zijn verzekering ook hoger. Een gemiddeld bedrag voor de kosten van verzekeringen is daarom lastig om aan te geven.

Ben jij al verzekerd tegen ziekte of arbeidsongeschiktheid? Op Yezzer kun je de laagste premies en beste voorwaarden van AOV verzekeringen vergelijken.

40.000 euro aan premie-kosten

Toen wij onze risico´s wilden onderzoeken hebben we eens alle kosten van alle verzekeringen die we misschien zou kunnen willen bij elkaar opgeteld. Natuurlijk de gangbare verzekeringen maar ook de mobiel, laptop, ja zelfs de kantoorplanten, werkmaterieel en eventuele milieuschade vallen allemaal te verzekeren. Als we al deze premies bij elkaar optellen dan zitten wij al snel aan 40.000 euro aan jaarlijkse verzekeringskosten. Wij zouden dan gegarandeerd verzekerd zijn. Verzekerd van faillissement!

Als ondernemer loop je nou eenmaal risico en sommige daarvan kun je maar beter gewoon dragen dan verzekeren. Verzekeraars verdienen tenslotte ook geld en hebben ook kosten. Elke verzekering die je afsluit betaal je dan ook meer voor dan dat dat je gemiddeld aan schade hebt. Sommige zaken wil je misschien niet verzekeren maar draag je de risico´s zelf van. En deze beperk je alsnog, door goed op te letten.

Goede nachtrust ook wat waard

Toch zouden wij niet goed kunnen slapen als we door arbeidsongeschiktheid opeens niet meer de hypotheek kunnen betalen en daarmee onze partner ook in ernstige geldzorgen zou storten. Een arbeidsongeschiktheidsverzekering is voor onze gemoedsrust dan ook noodzakelijk, en de kosten van die specifieke verzekering, moeten we dus dragen. En wat blijkt? Ongeveer de helft van de Nederlandse ondernemers vindt deze verzekering al te duur, en bespaart dus al op deze kosten. Welke verzekeringen zijn voor jou nu onnodig?