menu
e-boekhouden

Hypotheek voor een zelfstandig ondernemer

Hypotheek voor een zelfstandig ondernemer

Voor een ondernemer is het moeilijker om een hypotheek te krijgen dan voor een persoon in loondienst. De banken zien ondernemers als een risico groep. Zeker sinds het losbarsten van de kredietcrisis blijven de grote banken zo ver mogelijk van risico’s vandaan als maar mogelijk is. Het probleem van een ondernemer is dat hij geen vast inkomen heeft en de hypotheekverstrekker er niet zeker is dat er iedere maand geld is voor de hypotheek.

Startende ondernemers

Vooral voor startende ondernemers is het lastig om een hypotheek te krijgen. Banken kijken bij ondernemers naar het inkomen van de laatste 3 jaar. De basis voor de hypotheek berekening is het gemiddelde van de netto winst van de afgelopen 3 jaar. Als de winst hoog genoeg is kan er zelf aan een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie gedacht worden, dit geldt alleen voor huizen tot 350.000 euro. Het grote probleem is natuurlijk dat niet alle ondernemers al 3 jaar omzet hebben.

Specialisten

De kredietcrisis heeft het voor ondernemers niet makkelijker gemaakt om een huis te kopen, er zijn echter nog wel mogelijkheden. IQ hypotheken specialiseert zich in hypotheken voor ondernemers. IQ werkt samen met de grote banken en hypotheekverstrekkers die zich speciaal richten op ondernemers. Zo kunnen ze een goede vergelijking maken tussen alle mogelijkheden.

De adviseurs bij IQ zijn vaak zelf ook ondernemer, en daardoor weten ze precies tegen welke problemen je aanloopt als zelfstandige. Klik hier om de website van IQ ondernemers hypotheken te bezoeken en te kijken wat de mogelijkheden zijn.

Reacties