menu
e-boekhouden

Google wil ondernemers helpen online te groeien

Google wil, samen met kredietverstrekker Qredits en meerdere gemeentes in ons land, tienduizenden kleine ondernemers en zzp’ers verder op weg helpen om online zaken te doen en daarmee groei te realiseren. Want deze groep zou de groeikansen die het internet biedt nog te weinig benutten. Google gaat onder de naam Digitale Werkplaats diverse sessies houden in meerdere steden in ons land.

In het persbericht dat de Digitale Werkplaats aankondigt, wordt een uitspraak van het Centraal Planbureau aangehaald, waarin wordt gesteld dat in ons land een gebrek aan kennis is over hoe technologie kan helpen groei te realiseren. “Het internet biedt veel kansen voor Nederlandse bedrijven en Google wil deze ondernemers hierbij op weg helpen.”

Dat doet het dus met de Digitale Werkplaats. Die moet een praktisch, laagdrempelig en gratis handvat bieden voor zzp’ers en kleine ondernemers in ons land. Er worden in diverse steden in het land sessies gehouden waar digitale vaardigheden worden bijgebracht, zodat bedrijven hopelijk meer groei kunnen realiseren. Dergelijke vaardigheden variĆ«ren van het optimaal opbouwen en beheren van een website tot hoe digitale tools ook de samenwerking binnen het bedrijf en met partners kunnen bevorderen. Het vergroten van de naamsbekendheid en de online zichtbaarheid van de onderneming komt aan bod, net als hoe je alles uit je website haalt door meer te meten en wat de voordelen van online samenwerken zijn.

De Digitale Werkplaats wordt afgetrapt in Eindhoven, wat volgens diens burgemeester een meer dan logische keuze is. “We zijn ontzettend blij met de keuze van Google om het hier te lanceren, want het sluit naadloos aan bij de ambities van onze stad, waar technologie, kennis en design verbonden worden”, aldus burgemeester Rob van Gijzel. “80 procent van de ondernemingen in de stad heeft minder dan 20 medewerkers. Onze stad is dus bij uitstek de plek, mede gelet op wat we allemaal bedenken, produceren en ook exporteren, waar nog veel meer groei te realiseren is.”

Reacties