menu
e-boekhouden

8 manieren om je startup succesvoller te maken

8 manieren om je startup succesvoller te maken

Een eigen bedrijf opzetten kan stress en onrust met zich meebrengen want het is vaak lastig in te schatten hoe goed je zaak zal gaan draaien. Daarom volgen hier acht tips waarmee je jouw bedrijf van de grond kunt krijgen en je direct op de weg naar succes zit.

1. Je briefpapier

Je maakt onmiddellijk een goede indruk met gepersonaliseerd briefpapier. Wanneer klanten maar ook businesscontacten zien dat je aandacht besteed hebt aan deze details, zullen zij daaruit afleiden dat jij je zaak serieus neemt en wellicht de juiste persoon bent om hen te helpen. Online drukdiensten kunnen je helpen om je concurrent een paar stappen voor te blijven en je te onderscheiden van de massa. Ook flyers, banners en visitekaartjes met je eigen huisstijl zullen de herkenbaarheid van je bedrijf en je merk vergroten en zijn daarom haast onmisbaar.

2. Je team

Een startende onderneming heeft een getalenteerd team van harde werkers nodig die het bedrijf helpen groeien. Volgens Entrepeneur.com is het juiste profiel voor een startup-werknemer iemand die geen enkele uitdaging uit de weg gaat. De kern van je team moet een sterke basis vormen van mensen die veranderingen in de markt met veel enthousiasme tegemoet gaan.

3. Je netwerk

Netwerken is belangrijk voor ieder bedrijf want het helpt je om nieuwe potentiële klanten te bereiken. Daarnaast levert het in de meeste gevallen waardevolle businesscontacten op en kom je in een netwerk terecht van andere professionals in je branche of regio. Hoe sneller je begint met het uitbouwen van je netwerk, des te beter dit is voor je bedrijf. Andere succesvolle ondernemers kunnen je tips en advies geven en je op hun beurt weer in contact brengen met andere waardevolle connecties. Het gezegde “je bent wie je kent” gaat hier duidelijk op.

4. Je plan

Vooraf een plan uitstippelen is essentieel voor de ontwikkeling van je zaak. Daarbij helpt een goed opgesteld plan je om jouw toekomstvisie in kleinere stappen op te delen en dit houd je op het juiste pad. Let wel op dat je hier niet te ver in gaat en flexibel genoeg blijft om in te spelen op nieuwe mogelijkheden wanneer deze zich voordoen. Bekijk en evalueer je plan daarom met enige regelmaat en vraag je daarbij af of er dingen zijn die je toekomstvisie in de weg staan of juist een boost kunnen geven.

5. Time management

Verspil de tijd die je hebt niet. Werk aan je time management skills zodat je jouw tijd efficiënt kunt gebruiken en je taken volgens de planning kunt afwerken. Dit is een van de belangrijkste kwaliteiten die elke goede zakenman of -vrouw bezit, in welke sector hij of zij ook werkzaam is.

6. Neem risico’s

Risico’s nemen maakt inherent deel uit van het opstarten van een zaak. Laat angst je niet tegenhouden, want het overwinnen van deze angsten kan de sleutel zijn tot het succesvol ontwikkelen van je onderneming. Heb vertrouwen in je ideeën en ga obstakels niet uit de weg maar trotseer ze zonder terughoudendheid. Geloof in jezelf en in je bedrijf, dan ben je al voor de helft op weg!

7. Gebruik alle mogelijkheden van social media

Volgens de Social Media Examiner zijn er drie manieren om social media succesvol in te zetten voor je nieuwe zaak. Je kunt deze kanalen gebruiken om producten of diensten te verkopen, uitstekende klantenservice te bieden en om een band op te bouwen met (potentiële) klanten. Wie social media efficiënt wil gebruiken, dient daarom op al deze aspecten in te spelen.

8. Luister en leer

Luister naar je klanten en wat ze je vertellen over hun problemen, bezorgdheden, voorkeuren en wensen. Zij zullen het waarderen dat je naar hun problemen luistert en zullen daardoor een sterkere band met je bedrijf gaan voelen. Leg de focus dus op de vraag hoe je hun problemen kunt oplossen en gebruik de feedback die je krijgt om je producten of diensten te verbeteren. Luister vanuit de gedachten om je klant te begrijpen, niet om direct te kunnen antwoorden.

Reacties