e-boekhouden

Ondernemers held worden?

Afgelopen week was ik bij een presentatie van Annemarie van Gaal. Voor mij een echte held! Maar hoe word je dat nou? Een held van ondernemers? 5 tips om zelf ook bewonderd te worden.

In de door mij goed ervaren Week van de Ondernemer die vorige week plaats vond gaf Annemarie van Gaal een presentatie over ondernemen met een topteam.

De presentatie zelf vond ik niet ontzettend interessant, hij ging voornamelijk over haar eigen verleden, bedrijf en andere zaken. Als fan van Annemarie wist ik al dat soort zaken natuurlijk al lang. De presentatie had helaas nul interactie, volgende keer eerst even vragen wie al eens gehoord heeft van Independent Media misschien?

Maar Annemarie is voor mij een echte held. En niet alleen van mij, in Sprout staat ze deze maand in de Female Business Heroes, de 50 beste vrouwelijke ondernemers van Nederland. Blijkbaar ben je al snel een zakenheld als je één van de beste ondernemers bent! En zelfs dat is niet nodig. Held worden kan jij misschien ook, met behulp van de volgende 5 tips.

1. Ondernemen is knokken!
Als je een held wilt worden moet je toch een beetje ondernemend zijn. Met alleen het winnen van de loterij dwing je nog geen respect af. Je moet ervoor knokken en tegen de stroom in zwemmen. Superman, Batman en Spiderman hebben ook moeten knokken om een held te worden, dus dat moet jij ook.

2. Toon menselijkheid
Is het jou ook opgevallen dat superhelden allemaal wel echt enorme moraalridders zijn? De echte onmenselijke zakenmensen worden door sommigen misschien vanwege hun harde werken gerespecteerd, maar een echte held wordt degene die het harde zakenleven weet te combineren met een flinke dosis menselijkheid. Je hoeft van mij echt geen afvalscheidende, vegetarische wereldverbeteraar te zijn, en je mag best geld op de eerste plaats hebben, maar ondernemen doe je uiteindelijk met je hart.

3. Geloof ondanks alles in je toekomst
Heb je geen diploma? Geen werkervaring? Geen kans van slagen? Klinkt als een ideale start voor een held! Helden starten relatief vaak vanuit de diepste put, beroerdste start situatie, tragische gebeurtenissen of bizarre ongelukken. Juist de mensen die vanuit een luxe positie starten hebben het lastig om held te worden. Hoewel er ook superhelden zijn die geboren worden met hun krachten. Marlies van Wijhe heeft een luxe start gehad en heeft simpelweg een familiebedrijf overgenomen.  Maar ze doet dat zo bijzonder, dat ze zakenvrouw van 2010 is geworden.

4. Openheid
Niemand weet wat je wilt bereiken of waarom je bepaalde keuzes maakt als je ze niet communiceert. Wees open in je wensen, doelen en dromen. Zo begrijpen mensen je beter. En, daar komt de inkopper; krijg je meer begrip! Begrip is een eerste stap richting respect, het begin van het heldendom!

 5. Maak fouten
Een foutloze held bestaat niet, en willen we ook helemaal niet. Wat we wel willen is mensen die op een goede manier met fouten omgaan. Wees eerlijk in je fouten en corrigeer ze waar mogelijk, of los ze in ieder geval acceptabel op. Als je dan een beetje eigenwijs bent, en tegen de stroom in zwemt zul je merken dat je het vaak fout hebt (de menigte heeft vaak gelijk), maar dat het je bijna altijd vergeven wordt. En als je het wel een keertje bij het rechte eind hebt ben je hard op weg om een ware held te worden!

Wie is voor jou een held en waar moet deze volgens jou aan voldoen? Reageer met het reactieformulier hieronder!

Gerelateerde berichten