menu
e-boekhouden

Hond mee naar het werk voor hogere productiviteit

Hond mee naar het werk voor hogere productiviteit

Deze week verscheen er een leuk artikel op de Amerikaanse website Inc, hierin is te lezen dat steeds meer Amerikaanse bedrijven werknemers hun hond (of andere huisdieren) laten meenemen naar hun werk. Niet alleen de kleine bedrijven, maar ook grote bedrijven als Google, Zynga en Amazon.com.

Uit onderzoek blijft dat 17% van de bedrijven in Amerika toestaan dat huisdieren worden meegenomen naar het werk. Op zich ook niet zo gek als je bedenkt dat 39% van de mensen in Amerika hondeneigenaar zijn en 33% een kat hebben, hier moeten natuurlijk ook leidinggevende bij zitten. Deze snappen heel goed dat je graag je trouwe vriend mee wil nemen naar het werk.

Uit onderzoek blijkt nu: bij bedrijven met bedrijfshuisdieren werken de mensen harder, beter en langer! Het is dan ook niet voor niks dat in de lijst van ‘beste werkplekken in Amerika’ opgesteld door dezelfde website veel bedrijven voorkomen waar de hond wordt toegelaten.

Een hond op de werkvloer? Dat maakt deze productiever!

Je zou zeggen dat een hond op de werkvloer voor veel afleiding en lagere productiviteit zorgen, maar voorstanders vertellen dat het juist andersom is. De honden zorgen voor een vriendelijkere werkplaats waar mensen beter samenwerken. Tevens zorgen honden ervoor dat werknemers met meer plezier naar hun werk gaan. Uit een onderzoek van de “American Pet Products Manufacturers Association” blijkt dat werkplaatsen waar huisdieren zijn toegestaan een lager arbeidsverzuim hebben en mensen langere uren willen draaien.

Honden zorgen ervoor dat mensen met meer plezier naar hun werk gaan.

hond-kantoorEen voorbeeld bedrijf dat in het artikel wordt genoemd is “One Call Now”, een telemarketing bedrijf.. In deze branche is het moeilijk om personeel vast te houden, maar sinds het 2 jaar geleden is toegestaan om huisdieren mee te nemen blijven mensen langer bij het bedrijf werken. Als nu aan de werknemers wordt gevraagd of ze ergens anders willen werken krijgen managers het antwoord: “ben je gek, ergens anders mag ik mijn hond toch niet meenemen!”. Deze loyaliteit is makkelijk te verklaren, aldus dus manager: honden maken mensen gelukkig. Ze zijn altijd blij om je te zien en worden gelukkig van de kleinste dingen. Een hond in de buurt lijkt mensen altijd te laten glimlachen. Ook zorgen ze ervoor dat mensen minder gestressed zijn, dit is zelfs gebleken uit wetenschappelijk onderzoek: honden in de buurt en/of aaien van een hond werkt stressverlagend.
Een bedrijf met een hondvriendelijk beleid moet hier natuurlijk wel rekening mee houden bij het sollicitatieproces. Niet iedereen houdt nou eenmaal van honden, en sommige mensen zijn zelfs allergisch. Daarom is de hond er meestal bij tijdens de sollicitatiegesprekken, zo kan er direct gekeken worden hoe potentiële nieuwe werknemers reageren op honden. Volgens de managers van bedrijven geeft dit direct veel inzicht in het karakter van een persoon.

Wanneer huisdieren worden toegestaan op het werk is het verstandig om hiervoor wel een bedrijfsreglement op te stellen. Zoals iedereen wel weet is niet ieder huisdier even goed opgevoed. Niemand zit natuurlijk te wachten op een hond die de hele dag aan het blaffen is! Denk ook aan een eventuele verzekering voor de hond.

Reacties