Berichten over zelf boekhouden

Wil je zelf boekhouden? Zeker als zzp’er met een eenmanszaak is dat eigenlijk vrij makkelijk. Als je de boekhouding zelf doet met een simpel boekhoudprogramma heb je weinig kennis van belastingen of de financiële administratie nodig. Ook de btw-aangifte verstuur je hiermee eenvoudig zelf.

Lees verder

Startende ondernemers onbekend met aftrekposten

Startende ondernemers onbekend met aftrekposten

Aftrekposten zijn een populair onderwerp onder ondernemers, want wie wil nou niet bepaalde kosten zakelijk aftrekken? Toch blijkt dat veel startende ondernemers niet goed weten van welke aftrekposten ze gebruik mogen maken.

Verder lezen

Online boekhouden groeit, mobiel blijft achter

Online boekhouden groeit, mobiel blijft achter

Online boekhouden wordt steeds populairder, maar zzp'ers en kleine ondernemers gebruiken hiervoor liever nog de computer, dan dat ze hun administratie via een app invoeren. Voor slechts 10 procent van de online boekhouders was de app een trigger om over te stappen op een online tool.

Verder lezen

Hoe verwerk je bitcoin-facturen in je boekhouding?

Hoe verwerk je bitcoin-facturen in je boekhouding?

Met de bitcoin is er een nieuwe valuta gekomen die met name bij veel internetondernemers met grote interesse wordt gevolgd. Heeft de munt ook jouw interesse gekregen en wil je nu bepaalde klanten gaan factureren in  bitcoins? Dat kan! Let dan wel goed op hoe je dit in je boekhouding verwerkt want een factuur in bitcoins werkt wel net even anders dan een gewone factuur.

Verder lezen

Online boekhouden in cijfers

Online boekhouden in cijfers

Een van de grootste drempels voor het starten van een eigen bedrijf zijn de verplichtingen met betrekking tot het boekhouden. Online is veel nieuws over ontwikkelingen maar nog steeds geven starters aan dat ze op zien tegen de enorme hoeveelheid papierwerk. Terwijl boekhouden, met alle online mogelijkheden, het helemaal niet zo erg meer hoeft te zijn!

Verder lezen
Dirkjan

Dirkjan

Dirkjan Vis is eigenaar van Zietuwel, het bedrijf achter sites als Ondernemen & Internet.nl, investeerders.nl, ecommercenews.nl en enkele andere titels.

Bekijk alle berichten van Dirkjan

Gerelateerde berichten