e-boekhouden

Freelancer worden

Als je liever verschillende opdrachtgevers factureert dan bij één vaste werkgever op de loonlijst staat dan kun je freelancer worden. Net als de zzp’er ben je dan zelfstandig ondernemer. Vanuit een eenmanszaak gelden er dan voordelige fiscale regelingen. Alles over de voorwaarden en risico’s van freelance werken.

Lees verder

De populairste freelance-branches per provincie

De populairste freelance-branches per provincie

Nederland is op het gebied van ondernemen soms een verdeeld land. In de ene provincie wordt veel meer verdiend dan de ander. Maar het is niet alleen een kwestie van geld, ook qua industrie zijn de verschillen soms groot. Zo herbergt de provincie Groningen een heel andere populaire freelance-branche dan de rest van Nederland!

Verder lezen

Slechts 17 procent van modelovereenkomsten goedgekeurd

Slechts 17 procent van modelovereenkomsten goedgekeurd

De nieuwe Wet DBA, ingevoerd als vervanging van de VAR, lijkt af te stevenen op een waar fiasco. Een kwartaal na de lancering van deze nieuwe wet blijkt de toetsing van zzp-contracten nauwelijks goedkeuringen op te leveren. Slechts 17 procent van alle behandelde contracten kwam er doorheen, terwijl veel zzp'ers al wekenlang wachten op een positief oordeel.

Verder lezen

Meer nieuwe ZZPers en MKBs dan vorig jaar

In april zijn er meer nieuwe zelfstandigen zonder personeel en midden- en kleinbedrijven bijgekomen vergeleken met diezelfde maand vorig jaar. Wel is het totaal aantal opgerichte bedrijven lager dan een jaar eerder. Ook ten opzichte van maart zijn er minder ondernemingen gestart.

Verder lezen

Freelancers en flexwerkers beginnen jaar goed

De freelancers en flexwerkers in ons land zijn het jaar goed gestart. Hun omzet in januari tot en met maart steeg namelijk 7,6% in vergelijk met diezelfde periode een jaar eerder. Vooral in Rotterdam zijn er blijkbaar goede zaken gedaan, want hier werd een omzetstijging van meer dan 15% geboekt.

Verder lezen

10 Redenen om te werken met een ZZP-er

Na een eerste kritische bericht over de nadelen van een ZZP-er en 5 redenen om dan maar geen zaken te doen met een ZZP-er ben ik het mezelf natuurlijk verplicht ook de andere zijde te belichten. Bij deze dan ook 10 redenen om JUIST te kiezen voor een ZZP-er!

Verder lezen

5 Redenen om niet te werken met een ZZP-er

Of het nu gaat om een eenmalige bestelling, een schilderklusje, of juist net die extra handen die je nu even nodig hebt in je eigen bedrijf. 5 redenen om in alle gevallen maar niet te kiezen voor een ZZP-er.

Verder lezen