e-boekhouden

Crowdfunding voor bedrijven

Crowdfunding voor bedrijven wint aan populariteit. In Nederland zijn er platformen die al voor honderden miljoenen aan bedrijfsleningen mogelijk hebben gemaakt. Wat zijn de voordelen, en hoe pak je zo’n campagne eigenlijk aan?

Lees verder

Crowdfunding sterk in opkomst

Wanneer je geld nodig hebt voor je onderneming is de kans groot dat je hiervoor een lening bij de bank wilt afsluiten. Maar als zelfstandige is dit niet altijd mogelijk, bovendien is het niet per se nodig. Want crowdfunding heeft bewezen dat bankvrij lenen ook een interessante optie kan zijn.

Verder lezen

InCrowdz: ‘Onze tool zet ondernemers weer op de zeepkist’

InCrowdz: ‘Onze tool zet ondernemers weer op de zeepkist’

Wil je live tijdens een event donaties of investeringen ophalen? En de bedragen of eventuele vragen direct via grote schermen zichtbaar maken? Dankzij de live tool van InCrowdz kunnen ondernemers mensen direct oproepen om een project te ondersteunen, met geld of in natura. "Wij geven crowdfunding een extra dimensie", aldus medeoprichter Jan Gerbrand Krol.

Verder lezen

Plugify: ‘Met veel startgeld kun je harder groeien’

Plugify: ‘Met veel startgeld kun je harder groeien’

Alleen al in ons land vinden er jaarlijks vele honderdduizenden optredens plaats. Vaak worden deze acts geboekt via artiestenbureaus, die bovenop de vergoeding voor de artiest een flinke commissie vragen. Eline Leijten kwam in maart 2016 met het alternatief Plugify, een online platform waar consumenten rechtstreeks de artiest(en) van hun keuze kunnen boeken.

Verder lezen

Alternatieven voor de bank: de financiering

Alternatieven voor de bank: de financiering

fiMet een goede heldere boekhouding zie je direct of de geldstromen in je bedrijf de juiste kant op gaan. Bij elke nieuwe factuur zie je de omzet groeien, wat uiteindelijk moet zorgen voor voldoende winst en saldo op de bank. Maar wat nu als de boekhoudsoftware je vertelt dat je het financieel niet rond kunt krijgen?

Verder lezen

Verpakkingsvrije winkel open dankzij crowdfunding

Afgelopen vrijdag heeft de verpakkingvrije winkel bag&buy haar deuren geopend in de Twijnstraat in Utrecht. Deze pure-ingrediëntenwinkel, die probeert te besparen op verpakkingen, heeft het levenslicht gezien dankzij een succesvolle crowdfundingcampagne.

Verder lezen

Crowdsourcing interessant voor MKB?

Het begon ooit in Nederland met marktplaats.nl, de vraag-en-aanbod website waar je tegenwoordig alle soorten producten kwijt kunt. Nu zien we ook een opkomst van diensten websites die gebruik maken van het grote publiek dat het internet biedt.

Verder lezen