e-boekhouden

Brancheorganisatie

Brancheorganisaties kunnen veel voordelen hebben. Een belangenorganisatie verzamelt cijfers en vecht voor de positie van jouw branche. Toch is minder dan de helft van de ondernemers in Nederland lid. Waarom?

Lees verder

Rutte: ‘mkb, kom zelf met oplossingen’

Rutte: ‘mkb, kom zelf met oplossingen’

Morgen staat alweer de volgende persconferentie gepland, maar afgelopen week sprak minister-president Mark Rutte nog met het mkb over de impact van de coronacrisis. Volgens hem is niet alleen de overheid aan zet: "de sectoren moeten zelf met oplossingen komen," geeft hij aan in een online event van MKB-Nederland.

Verder lezen

Dutch Startup Association opgericht

Dutch Startup Association opgericht

Nederland telt vanaf nu een eigen, onafhankelijke associatie voor startups. De Dutch Startup Association gaat lobbyen voor startup-vriendelijk beleid. De DSA wil uiteindelijk voor startups in ons land de belangrijkste stem worden richting beleidsmakers en politici.

Verder lezen

KVK Startersdag het bezoeken waard?

Afgelopen weekend was het weer tijd voor dé startersdag van de Kamer van Koophandel. De dag waarop starters alle ondernemersvragen live kunnen stellen aan de KVK, Belastingdienst, boekhouders en andere gerelateerde adviseurs. Ruim tienduizend startende ondernemers hebben de dag bezocht en de KVK is tevreden. Terecht? Wij hebben onze twijfels.

Verder lezen

Nieuw keurmerk voor financiele adviseurs

keurmerkEr is weer een nieuw keurmerk op de markt. Dit keer is het ’t FAKM, Financieel Advies Keurmerk. Merkwaardige naam allereerst, want hoe dienen we dit uit te spreken? Op z’n Engels als fuck ‘m? Het is hoe dan ook de zoveelste poging van een bedrijf om extra geld te verdienen met het weggeven van vluchtig in elkaar gezette keurmerken aan een bepaalde bedrijfssector.

Verder lezen

Nieuwe voorzitter MKB-Nederland

Het lijkt erop dat Hans Biesheuvel vanaf juni de nieuwe voorzitter van de branche organisatie MKB-Nederland zal worden. Officieel wordt dit pas op de Algemene Ledenvergadering beslist maar het hoofdbestuur heeft vanmorgen al besloten dat het enkel deze 45-jarige ondernemer als de opvolger van Loek Hermans voor zal dragen. 

Verder lezen

FNV ZZP wil staatssecretaris Nieuwe Werken

FNV Zelfstandigen, belangenbehartiger van zzp'ers, roept de formateurs op om een staatssecretaris voor 'Nieuwe Werken' aan te stellen. Deze zou het overheidsbeleid in lijn moeten brengen met de huidige dynamiek van de arbeidsmarkt.

Verder lezen