menu

ZPRadio: online radio voor zzpers

Gisteren werd op het online radiostation Werken.fm een nieuw programma gelanceerd: ZPRadio. In het radioprogramma probeert uitzendbureau HeadFirst zzp’ers beter te informeren over de voor hen relevante onderwerpen. Handig voor de beginnende zzp’er die graag op de hoogte wil blijven van alles wat hem boeit en zou moeten boeien.

Werken.fm ging in 2012 van start en het is mooi om te zien hoe er nu steeds meer programma’s voor ondernemers bij komen. In het nieuwe ZPRadio, dat één keer per week wordt uitgezonden en eerder al via de site van HeadFirst werd uitgezonden, wil het uitzendbureau zelfstandigen zonder personeel informeren over diverse werkgerelateerde onderwerpen, zoals het binnenhalen van opdrachten, relatiemanagement, sales, maar ook administreren, belastingzaken en het verkrijgen van de VAR.

ZPRadio is iedere woensdag te beluisteren van 17:00 tot 18:00 op de website van Werken.fm (website inmiddels onbereikbaar, red). Gisteren stond het programma in het teken van het zojuist uitgebrachte boek The Fuzzy Firm. De auteur, Arjen van den Born, was aanwezig in de studio en vertelde over ‘de flexibiliserende arbeidsmarkt en hoe organisaties beter gebruik kunnen maken van de kennis en kunde van het flexibele aanbod zelfstandige professionals’.

Alle kennis mooi meegenomen
“Zzp’ers zitten net als bedrijven in zwaar weer, dus alle kennis die hen kan helpen zich beter te positioneren is mooi meegenomen. We zijn constant in contact met deze groep mensen en we verbazen ons soms hoe slecht ze zijn geïnformeerd”, aldus Rick Kruiswijk, algemeen directeur van HeadFirst.

Dat er voor gekozen is om deze kennis via online radio te delen is eigenlijk niet zo gek, aangezien dit medium (mede dankzij initiatieven als Spotify en Pandora) steeds populairder wordt. En op veel werkplekken staat de radio al aan, dus waarom zou je als ondernemer niet naar een radio met werkgerelateerde onderwerpen luisteren?

Reacties