menu

Vrolijk vandaag? Ga ondernemen!

Vandaag is de meest deprimerende dag van het jaar. Geen andere dag in dit jaar geeft zo veel mensen een verdrietig gevoel als 19 januari 2009. Met de feestdagen net achter de rug ( en nog lang geen uitzicht op een nieuwe vakantie), er zojuist achter gekomen dat die nieuwe voornemens wéér niet zijn gelukt, met het grootste deel van de dag donker weer en een nat maar vooral koud winderig miezerig regentje buiten en binnen die ellendige eerste dag van de werkweek lijkt niemand er vandaag zin in te hebben.

Erg he!

Of voel jij je helemaal niet zo? Is die maandag eigenlijk helemaal niet zo erg als veel mensen doen geloven? Heb je passie voor een bepaald soort werk en vind je dat helemaal niet erg? Vind je januari eigenlijk best een leuke maand in het jaar met veel nieuw begin en nieuwe kansen?

Optimisme fijne eigenschap als ondernemer

Heb je dat wel vaker? Dat je tegenstrijdig nieuws ziet? Of het idee dat je niet altijd hetzelfde denkt als die grote massa? Heb je een eigen mening en ben je soms misschien zelfs wel een beetje eigenwijs? Ga dan ondernemen! Als je zelfs vrolijk kunt zijn op de meest depressieve dag van het jaar dan ben je gewoon een echte optimist. Optimistisch denken en niet alles wat je hoort direct als waar of eigen beschouwen zijn prima eigenschappen voor een ondernemer. Het helpt je met het zien van kansen waar anderen deze laten liggen of om om te gaan met die paar tegenslagen die elke ondernemer wel tegenkomt.

Ik weet in ieder geval dat ik enkel kon lachen om het nieuws. Vandaag de meest deprimerende dag! Laten we maar denken dat als morgen nog beter is voor vandaag, dan wordt het toch gewoon een fantastische week?

Reacties