menu
e-boekhouden

Uren voor 9am tellen dubbel

Vroeger zei mijn moeder wel eens als ik moe was; ga vanavond vroeg naar bed, de uren voor 12 uur tellen dubbel. Ik heb hier lang heilig in geloofd omdat telkens als ik na 12 uur mijn bed in kroop, ik er s morgens behoorlijk brak weer uit kwam. Nu is dat na mijn studententijd wel rechtgetrokken maar nog steeds geloof ik wel wat in die theorie. Vandaag zou ik hier een nieuwe aan willen vastknopen; de uren voor 9 uur s morgens tellen dubbel.

Vannacht kon ik maar slecht slapen en aangezien mijn vriendin deze morgen ging solliciteren wilde ik haar niet te veel wakker houden met mijn gewoel en gedraai. Om een uur of half 6 ben ik dan ook uit bed gestapt. Honger had ik nog niet dus enkel met een bak koffie ben ik maar achter de computer gaan zitten om te kijken wat het weekend me had gebracht.

Stille uren goed voor de concentratie

Nu, 4 uurtjes later heb ik mijn gehele dagplanning er al op zitten. De rest van de dag is extra want ik heb alles wat vandaag op de agenda stond inmiddels rond. Vandaag 6 declareerbare uren, de administratie bijgewerkt en ook wat acquisitiemailtjes eruit gestuurd. In vier uur tijd heb ik ruim 8 uur werk kunnen verzetten.

Normaal moet ik stressen en half overwerken om mijn eigenlijk iets te drukke agenda te halen. Maar een hele ochtend geen telefoon, geen e-mail en geen chats of andere manieren waardoor ik snel afgeleid ben hebben ervoor gezorgd dat ik nu een hele dag voor mijzelf heb. Eens kijken of ik nog wat leuke idee├źn op de plank heb liggen waarmee ik al te lang wacht omdat ik er geen tijd voor had. Inmiddels is de telefoon voor de eerste keer gegaan.

Reacties