menu

Secretaresse dag

Ik kan er met het weblog berichtje natuurlijk niet echt omheen. Vandaag is het secretaresse dag. Ik zou de kleine ondernemers willen stimuleren meer met dit soort dagen te doen…..nee dan bedoel ik niet direct dat je je moet volladen met kadootjes voor medewerkers maar juist in de verkoop!

Het is voor startende ondernemers soms nog lastig om de denkwijze om te zetten. Een dag als secretaresse dag moet je niet direct bang van worden. Je hoeft echt niet direct in de buidel te tasten om je medewerkers kadootjes te geven. De meeste lezers zullen waarschijnlijk geen secretaresse hebben. Dit weblog is toch meer voor de startende ondernemers bedoeld dus als er al werknemers zijn is dat al bijzonder.

Natuurlijk kun je je juist als klein bedrijf onderscheiden door lekker met dit soort dagen je personeel in het zonnetje te zetten. Maar met het onderwerp van dit bericht, zou ik juist kleine bedrijven willen stimuleren om dit aspect te gebruiken voor de verkoop. Verkoop je iets leuks of ludieks? Vandaag is de dag om dat extra onder de aandacht te brengen. Sieraden, bloemen, maar ook tijdschriften, reizen….. een lease auto? Alles wat eventueel door een secretaresse gekocht zou kunnen worden kun je vandaag extra in het zonnetje zetten.

Verzin een spontane leuke actie en stuur daarvan een persberichtje naar de lokale krant. Deze vinden het altijd leuk om acties te promoten die met ludieke dingen te maken hebben. Grote bedrijven zijn meestal veel te log om snel ergens op in te kunnen springen maar juist als klein bedrijf kun je je met deze dagen onderscheiden.

Verander de denkwijze. Denk bij een dag als secretaresse dag niet direct in kosten en verplichtingen, maar denk als een ondernemer. Zie de kansen en onderscheid jezelf!

Succes!

Dirkjan

Reacties