menu

Inbreker gezocht!

Als detaillist zal het je maar gebeuren. Je bent lekker bezig in je winkeltje en opeens komt er een persoon met bivakmuts binnen die je onder geweld om het geld uit de kassa vraagt. De keuze tussen gezondheid en geld is snel gemaakt en nog geen minuut later loopt hij met de buit van de dag naar buiten.

Het klinkt als een film? De realiteit is dat dit soort zaken regelmatig voorkomen. De website www.inbrekergezocht.nl (site inmiddels offline, red.) wil hier wat aan doen. Op deze website kunnen ondernemers zelf filmpjes en informatie plaatsen over overvallen. Om hiermee de overval bij het grote publiek bekend te maken. Misschien is er wel iemand die de persoon op de film herkent?

Pas op dat je niet voor eigen rechter speelt

Zelf heb ik geen idee of deze website het zo correct aanpakt. Voor eigen rechter spelen is in Nederland niet toegestaan. Of hier sprake is van inbreuk op de privacy, of dit legaal is? Maar er wordt in ieder geval wat ondernomen en de mensen op de filmpjes hebben heel wat meer gedaan dan inbreuk op de privacy. Ik steun deze website dan ook van harte!

Heb je als ondernemer een vergelijkbare situatie meegemaakt en is deze niet opgelost? Maak gebruik van de website zou ik zeggen. Zij kunnen je vast ook wel meer vertellen hoe je het filmpje erop zet, en wat de risico’s zijn (zoals bijv. eerder genoemde privacybescherming).

Heb je zoiets niet meegemaakt? Zou ik je toch willen vragen de website even te bezoeken. Misschien herken je een van de daders.

Reacties