menu

Hulpknop helpt ondernemers bij cybercrime

MKB-Nederland heeft een hulpknop ontwikkeld die ondernemers moet helpen als ze slachtoffer zijn geworden of dreigen te worden van cybercrime. De button is deze week gelanceerd en is in samenwerking met het Ministerie van Veiligheid en Justitie ontwikkeld.

Vanuit het Nationaal Platform Criminaliteitsbeheersing kwam het verzoek om een noodstructuur te ontwikkelen voor mkb’ers die slachtoffer van cybercrime zijn geworden. De hulpknop moet hen gratis en heldere hulp bieden die hen duidelijk maakt wat ze moeten doen in het geval van online criminaliteit. Op de site vindt de ondernemer informatie over internetoplichting (phishing, identiteitsfraude, ransomware of malware, scams), laster & smaad, digitale inbraak (defacing, bedrijfsspionage, kraken van wachtwoorden) en systeemproblemen (malware, DDoS-aanvallen).

Cybercrime meldknop ondernemers

De campagne ‘Stop Cybercrime.nu‘ werd in juni van dit jaar officieel gelanceerd. De campagne heeft als doel om ondernemers bewuster te maken van de risico’s van cybercrime en hen vooral aansporen preventieve maatregelen te nemen. De campagne bestond onder andere al uit een quickscan, gerichte adviezen en bijeenkomsten, maar daar komt nu dus ook een hulpknop/-site bij.

Reacties