menu
e-boekhouden

Hoezenproducent wint bij Jong Ondernemen

Young Design heeft deze week de marktdag van Jong Ondernemen in Arnhem gewonnen. Het studentenbedrijf van de Hogeschool Tio Amsterdam maakt etuis, iPad-sleeves en toilettassen van gerecycled materiaal en won met hun idee een geldbedrag van 300 euro.

Young Design is opgezet door acht studenten van de Hogeschool Tio in Amsterdam. Spijkerbroeken, zeilstof, vlaggen of door klanten zelf opgestuurde oude broeken worden door hen omgezet in hoesjes, tassen en etuis. Volgens de jury is het ‘een prachtidee’ om met gebruikte materialen nieuwe producten te maken. “Recyclen is namelijk helemaal van deze tijd.”

De tweede prijs ging naar student company Cliq (Windesheim Zwolle), dat multifunctionele rekjes maakt voor bijvoorbeeld sponzen en keukendoekjes, waar letters in geklikt kunnen worden. De derde prijs was voor Flower Power Balls (Tio Amsterdam) die korrels verkoopt die in water decoratieve balletjes worden en gebruikt kunnen worden in bijvoorbeeld een vaas met bloemen.

Initiatief van Jong Ondernemen

De marktdagen, waaronder die in Arnhem er een van is, zijn een initiatief van Stichting Jong Ondernemen. Die heeft als doel om studenten te laten ervaren hoe het is om de door hen ontwikkelde producten of diensten daadwerkelijk aan de man te brengen. Ze moeten een jaar lang hun eigen bedrijf leiden, wat als gevolgd heeft dat ze zo meer en meer bekend raken met het ondernemerschap. Volgens directeur Arko Veefkind is leren ondernemen erg belangrijk. “De aanwas van nieuwe ondernemers is een absolute must voor de Nederlandse economie. Ons land is immers groot geworden dankzij haar ondernemersgeest. En dat geldt niet alleen voor zelfstandigen. Wie wil er nu geen ondernemende werknemers?”

iPad hoes van jeans of spijkerbroek

Reacties