menu

Hartelijk welkom verdwaald groen spinnetje

Leuk hoor, een internet concept bedenken om te gaan ondernemen. Maar dan? De adrenaline vloog in hoog tempo door mijn lijf bij het denken aan mijn plan en liet me maar niet los.

Alsof ik Willie Wortel zelf was geworden dagdroomde ik als een verliefde puber over hoe mijn onderneming eruit zou komen te zien, hoe ik het tot een succes zou maken en hoe uiteindelijk heel Nederland in de ban getrokken zou moeten worden door Freelen. Nee, het woord ‘leuk’ past totaal niet in de omschrijving van mijn gevoel… Maak er gerust laaiend enthousiasme van dat ik een plan had gevonden dat bij mij én onze gezinssituatie paste!!!

Groentje in ondernemersland

Met dagdromen word je natuurlijk geen succesvol ondernemer dus bracht ik mezelf back to reality met het vervolgen van mijn onderzoek dat nodig was. Er moest tenslotte nog heel veel werk verzet worden voordat het theoretische ondernemers concept omgezet kon worden in de praktijk. Tja, en dan krijg je wel even heel wat voor je kiezen en verruil je je verliefde pubergevoel al snel voor die van groentje in ondernemersland. Want waar moet je toch beginnen?

Zoals zoveel starters begon ik mijn speurtocht op het World Wide Web. Met de nadruk op ‘web’ want zoek daar als spin maar naar de juiste informatie om je geleidelijk te laten kleuren van ‘lichtgroentje tot donkergroentje’…  Stond je gister nog te trappelen van ongeduld dat nu echt hét moment is om te gaan starten, vliegt vandaag de twijfel weer ernstig om je oren als je in de droge materie van startersland terechtkomt. Met gemiddeld 13.239 hits in Google op elk willekeurig woord die met je zoektocht te maken heeft, slaat de angst je letterlijk om je hart en zie je door de bomen het bos niet meer. Ingewikkelde vraagstukken als rechtsvorm, belasting, juridische aansprakelijkheid en startkapitaal laten je ambitie abrupt vervagen en het bureaucratische gevoel overvalt je, als dat van een ambtenaar die je absoluut niet wilde worden!! Herkenbaar dit gevoel? Dan is er maar één duidelijk en helder advies dat ik je geef: “Nu doorgaan!!!”

Het begin is noodzakelijk

Die beginnersmolen is namelijk –  behalve voor de meesten afschuwelijk – een absoluut noodzakelijk te bewandelen weg om je bedrijf van de grond te krijgen. Daarnaast zal deze rompslomp je vormen en wapenen tegen alle bureaucratische verplichtingen die je als ondernemer nog kan gaan verwachten. Zie het positief in en laat je niet weerhouden om je bedrijf alsnog geboren te laten worden!! Bedenk dat we op je zitten te wachten en dat jij als geen ander weet waarom je – misschien juist nu – gas moet geven om bij de club van zelfstandigen te gaan horen! En dat doorgaan beloond zal worden!

Want dan, als je het eigenlijk niet meer verwacht, word je overgoten door een euforisch gevoel… Het geweldige gevoel van herkenning, het gevoel begrepen te worden mét ruimte voor de persoonlijke kanten in die af en toe toch wel harde en eenzame ondernemerswereld… Dit alles bijgestaan door vakkennis, hulp van doorgewinterde ondernemers én ondersteunt door workshops, lezingen en Masterclasses… Telkens weer verbaas je je over de inhoud, de nieuwtjes, de tips en wat baal je als een stekker dat je dit nou niet eerder tegengekomen bent!!

“Hartelijk welkom bij Ondernemen & Internet, verdwaald (groen) spinnetje! Wat fijn dat je erbij bent en wat zullen we veel aan elkaar hebben en lol gaan beleven aan ondernemen! Trek maar snel je Willy Wortel pak weer uit je kast en giet jezelf vol met zinderende ambitie om nu met het echte werk aan de slag te gaan!!”

Marlinde

Reacties