menu
e-boekhouden

Zo vind je de Duurste Google Zoekwoorden

Zo vind je de Duurste Google Zoekwoorden

Verdien je geld door Google Adsense op een website te plaatsen? Dan weet je ondertussen wel, hoe duurder de zoekwoorden, hoe meer je verdient. Een website over verzekeringen of hypotheken levert gegarandeerd meer op dan een website met leuke plaatjes van dieren (mits de advertentieblokken goed geplaatst worden). Zit jij puur in de internet bizz om geld te verdienen, dan wil je natuurlijk weten welke zoekwoorden het meeste waard zijn.

Een veelgebruikte strategie is om zoveel mogelijk woorden waarvan je weet dat ze veel waard zijn in de Google Keyword tool te gooien, en te kijken waar de CPC het hoogste is. Maar er is ook een manier waarbij Google je zelf een handje helpt om de dure zoekwoorden te vinden:

Stap 1

Ga naar de Google Keyword Tool (wel even inloggen, anders krijg je niet de juiste data te zien). Alles even in stellen op Nederlands, en in plaats van een woord zelf in te voegen kies je voor ‘category’.

categorieen-300x110

Stap 2

Kies een van de categorieën. Bijvoorbeeld: Bussiness & Industrial -> Advertising & Marketing.

categorieen-2-300x292

Stap 3

Druk op “Search”, selecteer om te sorteren op Approximate CPS (search), en voilà:

cpc

Kom je er zomaar achter dat er zoveel geld betaald wordt voor ‘trapliften’. De echte Google Adsense Whores staan natuurlijk gelijk te trappelen om hier een websiteje over te maken 🙂

Onthou natuurlijk wel, de resultaten van de Google Keyword Tool moet je altijd met een korreltje zout nemen, zeker de Nederlandse!

Dus gelijk maar even een disclaimer, je zult er al snel achter komen dat dit trucje beter werk voor Engelse zoekwoorden dan voor Nederlandse. Maar als je er een beetje mee speelt kun je toch leuk inspiratie opdoen voor nieuwe zoekwoorden.

Door filters in te stellen kun je de resultaten nog een beetje tweaken. Bijvoorbeeld alleen resultaten laten zien met lage competitie, of alleen zoekwoorden waar minimaal 500 keer per maand op wordt gezocht.

Reacties