menu
e-boekhouden

Zakenpersoon van het jaar 2011

Ieder jaar in november stelt Forbes een lijst op met daarin de vijftig beste, grootste en belangrijkste zakenmensen. Mensen die met hun bedrijf iets lovenswaardigs hebben gedaan het afgelopen jaar. Dit jaar is de nummer één oprichter en CEO van Starbucks, Howard Schultz.

Schultz kwam in 2008 terug bij Starbucks en herstelde het bedrijf dat hij ooit had opgericht om het naar nieuwe hoogten te laten stijgen met recordomzetten en –winsten. Maar dat is niet de enige manier waarop hij zich liet gelden dit jaar, hij  ondernam ook stappen om fondsen te werven voor de werkgelegenheid en om de politieke toestanden in Washington tegen te gaan.

Vanuit Ondernemen & Internet zijn we vooral blij verrast met de nummer twee in de lijst. Hier zien we internetondernemer Jeffrey Bezos, de oprichter en CEO van Amazon, terug. Hij deed dit jaar goede zaken met zijn Kindle Fire en het feit dat hij ondanks dat hij 20% van het bedrijf bezit genoegen neemt met een mager salaris en geen bonus.

De top drie wordt gecompleteerd door John Watson, de man die sinds 2010 de CEO is van Chevron, een Amerikaanse oliemaatschappij. De volledige top 50 met toelichting bekijk je hier.

Reacties