menu
e-boekhouden

Young Business Award helpt Drentse startups verder

Op dinsdag 19 mei wordt de Young Business Award 2015 uitgereikt. Deze is voor de beste startup uit de regio. Maar er wordt niet alleen maar een podium geboden, de achterliggende stichting wil ook de groeiambitie van startups in Drenthe kunnen realiseren.

Sinds de laatste dag van januari kunnen bedrijven, die tussen de één en vijf jaar geleden zijn opgericht, zich aanmelden voor Young Business Award. Het doel van de achterliggende stichting is om het startersklimaat in Drenthe zo een flinke boost te kunnen geven. “We zien de startups die tijdens de Young Business Award pitchen, graag binnen één jaar de stap maken van start- naar groeifase”, zo zegt mede-oprichter Stef Brandsema.

“Het is onze ambitie om voor de startups van een leeftijd van één tot vijf jaar een kader te creëren waarin ze succesvol kunnen doorgroeien naar de volwassenheidsfase. Een volwassen bedrijf is namelijk stevig gesetteld in de regio en zorgt voor werkgelegenheid”, zo verklaart compagnon Roy Rocks. “Het is van groot belang dat wij allemaal het startersklimaat in Drenthe samen blijven aanjagen. De Young Business Award neemt hierin het initiatief.”

De winnaar van de award krijgt uiteraard ook een geldprijs, al staat nu nog niet vast hoeveel dat is. Dat komt omdat de stichting door middel van crowdfunding mensen en bedrijven oproept om een bijdrage te leveren aan de prijzenpot. De stichting hoopt op een geldbedrag van tussen de vijf- en vijftienduizend euro. “Hiermee willen we een forse stap zetten naar het beste startup-evenement van Noord-Nederland”, aldus mede-oprichter Niels Palmers.

Naast de financiële bijdrage zal de Young Business Award haar finalisten ook steunen door middel van haar kenniskring. Deze bestaat uit allerlei experts, van advocaat tot accountant en van online marketeer tot iemand die alles weet over personeelszaken. “De ene startup heeft behoefte aan juridisch advies bij het ondertekenen van contracten. De andere start-up met groeiambitie maakt de stap naar een eerste werknemer en heeft behoefte aan advies op het gebied van personeelszaken en misschien zijn er ook wél subsidiemogelijkheden? Ook dit bieden wij nu met de kenniskring van onze stichting”, aldus Brandsema.

Reacties