e-boekhouden

Bedrijfswebsite maken

Een bedrijfswebsite (laten) maken zien veel ondernemers als een noodzakelijke uitgave. De kosten van een zakelijke website lopen enorm uiteen. Maar wat levert een website voor het bedrijf nu precies op? Waarom zou je als zzp’er een bedrijfswebsite maken en waar moet deze aan voldoen?

Lees verder

Gemiddelde omzet zzp-website: €5.740

Gemiddelde omzet zzp-website: €5.740

De best presterende zzp'ers in Nederland verdienen gemiddeld zo'n 30.000 euro per jaar via hun website, direct of indirect. Hun omzet is daarmee 5,3 keer zo hoog als die van de gemiddelde ondernemer met een zakelijke website. Die ligt op 5.740 euro.

Verder lezen

Meeste websites mkb zijn niet veilig

Meeste websites mkb zijn niet veilig

De meeste websites van Nederlandse midden- en kleinbedrijven zijn niet veilig en juist gevoelig voor hacks. Het merendeel van de websites biedt mogelijkheden voor hackers en bots om pagina's aan te passen, privédata te stelen of toegang te krijgen tot financiële gegevens.

Verder lezen

Klachten over monopolie SIDN

Klachten over monopolie SIDN

De Vereniging van Registrars maakt zich meer en meer zorgen over de monopoliepositie van Stichting Internet Domeinregistratie Nederland. In der loop der jaren is SIDN namelijk meer gaan doen dan enkel het beheren van het .nl-domein. En dat concurreert met de marktactiviteiten van vele registrars.

Verder lezen

1 op 8 bedrijfswebsites noemt geen KvK-nummer

1 op 8 bedrijfswebsites noemt geen KvK-nummer

Er zijn iets meer dan een miljoen bedrijfswebsites actief in ons land. Van deze websites, tonen 121 duizend nergens op hun digitale uithangbord een Kamer van Koophandel-nummer. Dat komt neer op zo'n 12 procent van de bedrijfswebsites die geen KvK-nummer noemt.

Verder lezen

Hoe toon je de taalkeuze op je meertalige website?

Hoe toon je de taalkeuze op je meertalige website?

Als je een website hebt die beschikbaar is in verschillende talen, dan moet je aan de bezoeker de verschillende mogelijkheden laten zien. Maar de taalkeuze bepalen kan lastig zijn. Want welke icoontjes kun je daar beter wel of juist niet voor gebruiken? En waar op de site zet je de switch-mogelijkheid?

Verder lezen

Bedrijven zijn inconsistent op diverse kanalen

Bedrijven zijn inconsistent op diverse kanalen

Consumenten in Europa hebben gemiddeld zes met internet verbonden apparaten en gebruiken drie daarvan dagelijks. En een overgrote meerderheid wisselt van apparaat bij het uitvoeren van een online taak. Merken zijn hier echter onvoldoende op ingericht: vier op de tien ondervraagden zegt dat bedrijven een consistente en gepersonaliseerde ervaring via alle apparaten bieden.

Verder lezen

Vermijd deze stockfotos!

Een bedrijf bestaat natuurlijk niet echt als het niet ook op het internet te vinden is. Een rommelige, lelijke website vol fouten wekt, net als een onverzorgde stenen gevel, weinig vertrouwen op. Je website wat opleuken met beeldmateriaal is dus een goed begin. Eén advies: gebruik sowieso niet de volgende inspiratieloze stockfoto's.

Verder lezen

Vijfentwintig jaar punt NL

Maxime Verhagen heeft vandaag de website geopend waarmee het jubileum van vijfentwintig jaar .nl wordt gevierd. Er is veel veranderd in al deze jaren maar de essentie is nog steeds hetzelfde. Nog steeds is het Internet de motor van innovatie en nog steeds groeit de rol van de domeinnaam in het Nederlandse bedrijfsleven.

Verder lezen