e-boekhouden

Wanneer voel je je ondernemer?

Jacco schreef al eerder over wanneer je nu precies ondernemer bent voor de Kamer van Koophandel en/of Belastingdienst. Maar wanneer ben je nou ondernemer voor je eigen gevoel? Hiervoor hebben wij een onderzoekje gedaan onder onze bezoekers met voor mij verrassende resultaten.

Wanneer ben je ondernemer?
Met 743 stemmen is dit voor ons een redelijk objectief onderzoek over wanneer bezoekers van deze website zich ondernemer (zijn) gaan voelen. De uitkomst is voor mij persoonlijk toch wel verrassend. Het grootste deel van de bezoekers is zich ondernemer gaan voelen, of voelt zich ondernemer nadat ze zich ingeschreven hebben bij de Kamer van Koophandel. Een webwinkel ‘s-avonds, of ondernemend bezig zijn tijdens het werken voor een baas maakt iemand nog niet ondernemer. Een KVK inschrijving blijkt toch voor het gevoel het werkelijke moment te zijn.

Proost!

Mocht jij je binnenkort gaan inschrijven dan is een ding in ieder geval duidelijk. Het inschrijven bij de KVK is blijkbaar meer dan enkel een juridische en fiscale gelegenheid.

Een glaasje champagne is dus wel op zijn plaats!

Gerelateerde berichten