menu
e-boekhouden

Waar kleine bedrijven groot in kunnen zijn

Het belangrijkste doel van een bedrijf is de behoeften van (potentiƫle) klanten te mogen invullen. Calimero-marketing is een marketingfilosofie voor kleine bedrijven die tot doel heeft ervoor te zorgen dat klanten zelf willen dat uitgerekend dat bedrijf hun behoeftes invult.

Om dit te bereiken liggen de focus en keuze van in te zetten middelen anders dan bij traditionele marketing. Het grootste verschil tussen traditionele marketing en Calimero-marketing ligt in de toevoeging van een vijfde P aan de vier marketing-P’s, prijs, product, plaats en promotie. Voor Calimero-marketeers is de belangrijkste marketing-P die van persoonlijkheid.

Focus

Calimero-marketing gaat uit van een heldere positionering en de optimale inzet van het belangrijkste marketinginstrument van de kleine onderneming: de ondernemer zelf. Jij, als persoon, bent de belangrijkste waarde van je onderneming. Ga daarom op zoek naar de rol die je zelf kunt spelen als boegbeeld van je bedrijf. Die rol kan veel groter zijn dan de meeste ondernemers denken. Daarbij geldt de regel dat je dingen moet doen die bij je persoonlijkheid passen.

Middelen

Ga uit van een keuze van middelen die niet gericht zijn op bereik van het grote publiek, maar op het werkelijk contact leggen met de doelgroep. Geen massamedia-campagnes dus, maar doelgerichte activiteiten die meer tijd en energie dan geld kosten. Activiteiten zoals bijvoorbeeld het ontwikkelen van goede ondersteunende middelen, het faciliteren van actieve zoekers en en het structureel werken aan de kwantitatieve en kwalitatieve groei van het zakelijke netwerk. De keuze van focus, activiteiten en middelen vormen de tien spelregels van Calimero-marketing.

Calimero-marketing: het boek

Dit marketingboek is speciaal is geschreven voor de Calimero’s van het bedrijfsleven: de honderdduizenden kleine ondernemers, ZZP’ers en freelancers die Nederland telt. Ondernemers die het dagelijks moeten opnemen tegen grotere collega’s. Generalisten die in alle aspecten van het ondernemerschap hun mannetje moeten staan.

Veel leesplezier!

groeten van Karlijn

Reacties