e-boekhouden

Vrouwen steeds vaker ondernemer

In de komende tien jaar zal het aantal vrouwen met een eigen bedrijf flink groeien. Een groei die reeds begonnen was wordt hiermee nog sterker voortgezet.

De vrouwelijke ondernemer is in opmars. Volgens het rapport ‘The Rise of Lipstick Entrepeneurs’ van onderzoeksbureau The Future Laboratory zal het aantal ondernemende vrouwen in de UK de komende tien jaar verdubbelen naar 2 miljoen.

Ook in de afgelopen jaren is het aantal vrouwen dat haar eigen bedrijf start al explosief gegroeid. Wereldwijd was in januari van dit jaar een kwart tot een derde van de bedrijven eigendom van een vrouw. Een derde van de nieuwe bedrijven in de Europese Unie wordt gestart door een vrouw. In Amerika worden 7,7 mijloen bedrijven door vrouwen geleid. (bron: Volkskrant) In  Nederland is ongeveer een derde van de bedrijven eigendom van een vrouw. Sinds 2004 groeide het aantal vrouwelijke bedrijfseigenaren in ons land met 25%. (bron: Financieel Dagblad)

Veel vrouwen kiezen voor het opzetten van een eigen bedrijf vanwege een hang naar onafhankelijkheid en het beter willen combineren van werk en gezinsleven. Hoewel ondernemende vrouwen het doorgaans erg druk hebben, kunnen zij als eigen baas hun tijd flexibeler indelen en zo kinderen, werk en sociaal leven beter op elkaar afstemmen.

Het onderzoek van The Future Laboratory stelt verder dat het internet een grote rol speelt in de opkomst van de vrouwelijke ondernemer. Het internet biedt de vrouwelijke starter de mogelijkheid een bedrijf te starten met geringe investeringen en te werken vanuit huis.

bron: Financial Times

Gerelateerde berichten