menu
e-boekhouden

UtrechtInc verwelkomt vijf nieuwe startups

Business incubator UtrechtInc is deze week gestart met vijf nieuwe startups uit de IT-branche. Deze vijf bedrijfjes zullen, naast de zes wetenschappers die zich vorige maand al bij de incubator aansloten, drie maanden lang deelnemen aan de zogeheten Pressure Cooker, een programma vol trainingen, experts en feedback.

De vijf startups die zijn geselecteerd voor de Pressure Cooker en van maart tot en met juni van dit jaar onder de vleugels van UtrechtInc vallen, zijn:

  • Vicany: dit bedrijf maakt videovacatures van 45 seconden op basis van animatie. De video’s kunnen direct worden gedeeld op social media voor een sterke vindbaarheid
  • Revisely: dit bedrijf helpt docenten van middelbare scholen met het effectiever nakijken en het beter feedback geven aan leerlingen
  • Zonnepaneelwijzer: dit is een vergelijkingssite en advieswijzer over aanbieders en producenten van zonnepanelen
  • MoneyMonk: dit bedrijf biedt een online boekhoudpakket voor starters, freelancers en ZZP’ers
  • Poules.com: dit is een sociaal platform voor het opzetten van sportpoules.

De ondernemers zijn begin deze week met een vol programma van start gegaan. Zo ging ondernemer en investeur Don Ginsel in op het bepalen van de business case, gaf Steven Twigge van Bol.com een workshop over ‘scrummen’ en legde hij hoe je agile development toepast. Ook mentoren zoals Johan Baars en Karen Kragt kwamen langs voor een kennismakingsgesprek en wat advies.

De eerste geluiden zijn positief te noemen. Zo is Pieter Moorman van Vicany erg enthousiast over zijn eerste week bij UtrechtInc en hij snapt maar al te best waarom het programma de Pressure Cooker heet. “Het tempo zit er goed in.” Mede-oprichter Loet Rammelsberg is erg te spreken over het programma van UtrechtInc, dat volgens hem inhoudelijk is en volop ruimte biedt voor persoonlijke aandacht. “Met die support gaan we de komende maanden een succes maken van ons bedrijf.”

Reacties