menu

Trends MKB kleine bedrijven Amerika

ZZP-ers, freelancers en andere kleine bedrijven uit Amerika presteren slecht in social media, zoekmachines en het vinden van kapitaal. In klantencontact en het omgaan met de recessie scoren ze goed. Zo blijkt uit een webinar van enkele grote Amerikaanse small business websites.

Vorige week hebben enkele branchepartijen en eigenaren een webinar gehouden over de toekomst van de “State of small businesses in the United States” oftewel de kleine bedrijven uit het MKB van Amerika. Als je hier niet bij was; de trends en cijfers waarin kleine bedrijven excelleren zijn zeker het lezen waard!

Volgens een rapport (Bron: Growsmartbusiness.com) met cijfers dat in het webinar genoemd werd zijn er nu 27 miljoen kleine bedrijven in de VS die samen zorgen voor 40 miljoen banen en 6 miljoen omzet. Met name interessant is dat de verwachting hierover is dat dit aantal de komende twee jaar enkel sterk zal stijgen.

Opvallend uit het seminar is dat de kleine bedrijven met name excelleren in tijden van recessie en financiële terugval. 67% van de deelnemers gaf aan dit jaar net zoveel of zelfs meer te investeren in het bedrijf. Kleine bedrijven lijken de recessie in Amerika goed te doorstaan. Een ander opvallend pluspunt in de seminar was de goede klantgerichtheid van kleine bedrijven.

Waarin de kleine bedrijven nog beter kunnen scoren is het vinden van kapitaal (wat voor kleine bedrijven toch lastig blijft) en het beter presteren met techniek zoals op het web. Vooral in zoekmachine resultaten lijken de kleine bedrijven achter te blijven.

Een cijfer dat wij opvallend vonden was dat maar 12% van deze bedrijven echt social media inzet. Met social media bedoelen we websites waar je door middel van een profiel een soort eigen club opricht, zoals websites als Schoolbank.nl en Hyves.nl. In Nederland wordt dit nog weinig gebruikt in ecommerce maar in Amerika zijn technieken als LinkedIn, Twitter.com en websites als Digg.com al redelijk populair en gangbaar. We hadden dan ook verwacht dat een groter aantal bedrijven hier gebruik van zou maken.

Zie voor een reactie van een Amerikaanse deelneemster haar weblog Small Biz Trends.

Reacties