menu
e-boekhouden

TMG stopt met incubator

De Telegraaf Media Groep gaat stoppen met haar incubatorprogramma TMG Startups. Op zich is dit geen verrassend nieuws, want TMG-topman Geert-Jan van der Snoek kondigde vorig jaar al een hard saneringsplan aan. Binnen de nieuwe strategie van het bedrijf is er voor de incubator geen rol meer weggelegd.

Dat meldt website CxO. Die vertelt dat al sinds eind vorig jaar de toekomst van TMG Startups op de tocht stond. Bart Brouwers, die samen met Axel Kenninck oprichter van het initiatief was, vertrok die maand nog. Dat er vervolgens niet meer veel werd gedaan met de incubator, blijkt ook wel uit het feit dat het bijbehorende blog, dat toch vrij actief was, sinds november geen nieuwe posts meer opleverde.

Volgens CxO wil het beursgenoteerde TMG zich alleen nog maar focussen op de dagbladen, submerken en het radiobedrijf. Alleen internetactiviteiten die verbonden zijn aan de hoofdmerken mogen blijven, maar dan wel op voorwaarde dat ze meer rendement halen uit hun bezoekersaantallen. TMG Startups paste klaarblijkelijk niet meer in dit plaatje en dus is het nu einde verhaal voor dit incubatorprogramma.

Bij TMG Startups kregen startups gratis kantoorruimte en de tijd om met het juiste aanbod en verdienmodel aansluiting te vinden bij de markt. Mocht de Telegraaf Media Groep heil hebben gezien in een startup, dan konden ze die financieren en er zo als mede-eigenaar uiteindelijk mogelijk van profiteren.

Polarsteps, Easygiven en Partyclap waren startups die bij de eerste lichting hoorden van dit Nederlandse incubatorprogramma.

Reacties