menu
e-boekhouden

Tinybots wint Rotterdamse Startersprijs

Tinybots wint Rotterdamse Startersprijs

De in Nijmegen gevestigde startup Tinybots heeft de Rotterdamse Startersprijs gewonnen en daarmee voor een jaar lang een gratis ingerichte kantoorruimte in het Groot Handelsgebouw. Het jonge bedrijf won gisteravond tijdens een feestelijke finale van de drie andere finalisten, Rememberme.nl, The Collectors en Shogolo.

In eerste instantie waren zes startups genomineerd voor de Rotterdamse Startersprijs, maar na een stemronde waarin bijna 8000 keer werd gestemd, bleven er nog vier ondernemingen over. Dit kwartet was er nog niet, de jonge bedrijven moesten eerst nog de jury – bestaande uit Marius Meurs, Oscar van Veen en Jolique Mölle – overtuigen door middel van een pitch. Het panel beoordeelde finalisten vervolgens op hun innovatieve karakter, presentatie en potentieel succes.

Volgens de organisatie lag het niveau tijdens deze editie erg hoog en had de jury het dan ook niet makkelijk met het beslissen over de uiteindelijke winnaar. Over de uiteindelijke winnaar Tinybots zei het in haar rapport: “Een erg mooie presentatie voor een schitterend product. De passie en persoonlijke drive zijn zichtbaar en het is mooi om te zien hoe ze met technologie iets terug willen geven aan de maatschappij. Bovendien is het indrukwekkend om te zien wat ze nu al bereikt hebben.”

Over Tinybots

Tinybots is een startup die sociale robots maakt. Zo is er Tessa, een sociale robots die mensen met dementie en hun familie ondersteunt in hun zelfredzaamheid. “Onze Tinybots helpen met het structureren van de dag dankzij vriendelijk gesproken reminder en door het spelen van persoonlijke muziek”, zo legt Wang Long Li uit, die samen met Robert Paauwe initiatiefnemer is van Tinybots.

Reacties