menu

Tijgerpoep

Afgelopen vrijdag riep ik mensen op om mee te denken hoe je als kleine ondernemer maatschappelijk kunt ondernemen. Wat zou nu een goed idee zijn voor een nieuw bedrijf om met een maatschappelijk product door te breken d.m.v. van veel free publicity. Ik heb het product gevonden: Tijgerpoep.

Waarmee haal je nu de voorpagina van alle dagbladen? Waarmee bereik je Sprout, Nu.nl, Telegraaf.nl en alle andere media? De laatste tijd lijkt vooral het maatschappelijke doel het goed te doen. Als ondernemer een plan bedenken om vele bomen te planten, CO² uitstoot te minderen of andere plannen bedenken lijkt moeilijk maar is soms makkelijker dan je denkt. Als het maar maatschappelijk verantwoord is.

Ik heb een gouden idee gevonden. Iedereen met een tuin heeft er wel last van. Ongewenste katten die lopen te schijten in jouw achtertuin. Katten poepen en plassen om een territorium af te bakenen. Ze doen het dan ook zelden in de tuin van de eigenaar maar gaan naar de buren of de stoerste beestjes zelfs een tuin of wat verder. Dus zit jij met de poep van de kat van de buren. Of (ja dit is echt een heel smakelijk berichtje) als je nog meer mazzel hebt met enkele verschillende katten. Als je precies op een grensgebied woont bijvoorbeeld.

Gif strooien kan tegen slakken, mieren of onkruid maar de katten van de buren vergiftigen gaat de meesten wat te ver. Dus wordt er van alles geprobeerd. Planten waar katten niet van houden, koffieprut…. Verzin het maar. Mensen proberen van alles. Maar de beste manier is misschien nog wel om gewoon ergens in een loos plekje in de tuin een beetje tijgerpoep achter te laten. Een kleine niet ruikende hoeveelheid. Voor mensen dan. Katten die er in de buurt komen ruiken direct dat dit voor hun geen mogelijk territorium zal worden. Ze merken ook wel dat “deze kat” ze wat te machtig is en zoeken hun territorium daarom dan ook ergens anders op.

In andere woorden: Tijgerpoep is maatschappelijk verantwoord (het doodt niets, het is puur natuur!). Het is ludiek. Mensen praten erover. Gegarandeerd media aandacht, gegarandeerd mond-tot-mond reclame. Je hebt bijna geen concurrentie (behalve het koffieprut dus dan) dus kunt zelf je prijs bedenken. Je kunt het verkopen via het Internet dus veel kosten hoef je niet te maken. Veel concurrentie krijg je ook niet direct want tijgerpoep is niet gemakkelijk te krijgen. Artis bijv. geeft de tijger medicijnen dus die poep kan niet zomaar gebruikt worden. Maar een vakantie naar Zuid-Afrika met een mooie safari (en een paar flinke plastic potjes) kan vast aardige hopen grondstof (letterlijk! 🙂 brengen!

Persoonlijk ga ik dit bedrijf niet beginnen. Ik heb er geen moeite mee als mensen het idee stelen als ze enkel maar even deze website noemen zodra de krant vraagt hoe ze op het idee kwamen. No other strings attached! Gratis dus een half ondernemersplan, gratis free publicity en een waanzinnig idee. Wie begint?!

Laat het me weten! Ik ben benieuwd, volgens mij wordt het een kaskraker!

Reacties