menu

Tien zakelijke redenen voor een weblog

Vorige week heb ik 10 tips gegeven om meer reacties te krijgen op je zakelijke weblog. Maar wellicht heb je nog helemaal geen zakelijke weblog? Waarom zou je een zakelijke weblog nemen, je hebt toch al een website? Maar vergis je niet een website is geen weblog. Een weblog is meestal een dagboek, maar dan één waar u zakelijk uw voordeel mee kunt doen. Bijvoorbeeld door er klanten mee te binden. Tien redenen om er zakelijk aan te beginnen.

1. Praten met de klant
2. Klanten binden
3. Uw bedrijf een gezicht geven
4. Nieuwe producten lanceren
5. Naamsbekendheid vergroten
6. Autoriteit uitstralen
7. Netwerken
8. Beter vindbaar worden via zoekmachines
9. Laagdrempelig
10. Handig voor intern gebruik (intranet voor projectteams)

Hoe kom je aan een weblog?
Er zijn vele gratis oplossingen waar je een blog kunt maken. De meeste hiervan zijn gericht op particulieren maar worden ook zakelijk gebruitk. Een nadeel van dit soort portals is, dat je vaak op een bepaald deel van je weblog pagina verwijzingen hebt staan naar dingen die de weblogportal onder de aandacht wil brengen en dat ze je af en toe e-mails sturen met reclame er in. Je kunt hier (deels) onderuit door de betaalde variant te gebruiken die deze portals ook aanbieden, maar dan nog blog je nog steeds tussen veel privé blogs. Twee voorbeelden van dit soort portals zijn: www.punt.nl en www.weblog.nl

Een prima gratis tool vind je op www.wordpress.com, want geen opvallende verwijzingen naar WordPress of advertenties binnen je eigen weblog, maar geen goede mogelijkheden om je weblog de uitstraling van je huisstijl te geven. En als je zakelijk gaat bloggen lijkt me dat wel een voorwaarde, want ook een weblog behoort dan bij de communicatie uitingen van je bedrijf.

Een aanbieder waar je echt goed zakelijk kan bloggen is www.typepad.nl.
Tegen betaling van ongeveer 9 Euro per maand heb je onder meer een grotere opslag capaciteit dan gratis varianten, een weblog in je eigen huisstijl en nog veel meer mogelijkheden dan gratis diensten.

Voor alle weblog portals geldt dat als je een weblog wil in je eigen huisstijl, dat dat dan wel wat doorzettingsvermogen vergt. En als je daar geen zin in hebt, dan kan je designbureau vast in 1 à 2 uurtjes een prachtige opzet voor je maken zodat je meteen aan de slag kan.

En? Klaar voor een weblog?

Succes!

groeten van Karlijn.

Reacties