Thuiswerkplek inrichten

Thuis een werkplek inrichten. Steeds meer zzp’ers ondernemen vanuit huis. Uitleg over de voor- en nadelen van een goede ergonomische thuiswerkplek. Hoe je het thuiskantoor inricht, wat je zoal nodig hebt voor een goede werkplek, en hoe je fiscaal afrekent met de belastingdienst.

Lees verder

Meer zzp’ers op zoek naar werkplek

Meer zzp’ers op zoek naar werkplek

Door de coronacrisis zitten veel ondernemers en zzp'ers thuis. Daar is het niet altijd rustig, terwijl werken in een café er ook niet meer in zit. En dus zijn steeds meer zelfstandigen op zoek naar een kleine kantoorruimte voor een rustige werkplek.

Verder lezen

Zakelijke energie

Als ondernemer kun je veel kosten zakelijk opvoeren, waaronder de energienota. Toch is zakelijke energie lang niet altijd voordeliger. Daarnaast zijn er nogal wat voorwaarden waaraan je moet voldoen om de energiekosten zakelijk te mogen opgeven. In dit artikel lees je vanaf welk punt een zakelijk energiecontract voordeliger is en waarop je moet letten.

Verder lezen

5 belastingvoordelen voor ondernemen vanuit huis

5 belastingvoordelen voor ondernemen vanuit huis

Als je begint met ondernemen moet je eerste startkapitaal zuinig worden besteed. Dan kan het helpen om in de garage of zolderkamer te beginnen, de oude laptop nog eens af te stoffen en vooral je privémobieltje te gebruiken. Het klinkt bijna investeringsvrij en het wordt nog beter, want administratief kun je de zaken zelfs als fiscale kostenpost opgeven als je gaat ondernemen vanuit huis!

Verder lezen

Thuiswerkende zzp’er mag huurkosten toch aftrekken

Thuiswerkende zzp’er mag huurkosten toch aftrekken

Zzp'ers die vanuit een huurhuis werken zullen blij zijn met de uitspraak van de Hoge Raad deze week. Deze ondernemers mogen namelijk de huurkosten aftrekken van de winst. Volgens de uitspraak is het huurrecht namelijk een vermogensrecht en mag je dat dus tot je ondernemersvermogen rekenen.

Verder lezen

Valkuilen bij werken vanuit huis

Thuiswerken lijkt voor sommige mensen het ideale werken. Maar velen van hen zullen zich hier al snel in vergissen als ze merken dat het toch niet altijd zo ideaal is. Werken vanuit huis gaat helaas niet gepaard zonder enkele valkuilen. Want heb je er bijvoorbeeld wel eens over nagedacht hoe het is om de hele dag alleen te zijn?

Verder lezen

Fiscaal voordeel thuiswerken vaak vergeten

Er bestaat een fiscale regeling voor thuiswerkende ondernemers die bepaalt dat je de kosten die je thuis maakt kunt aftrekken van de belasting. Uit onderzoek blijkt echter dat bijna de helft van de thuiswerkende ondernemers geen gebruik maakt van deze aftrekmogelijkheid.

Verder lezen

Ondernemen vanuit huis of een bedrijfsruimte?

Bij het starten van je bedrijf heb je als ondernemer de keuze om dit vanuit huis te doen of een bedrijfsruimte te nemen. Vooral als je klein van start gaat lijkt ondernemen vanuit huis een logische keuze. Toch heeft een bedrijfsruimte buitenshuis ook zijn voordelen.

Verder lezen

Thuiswerken: hoe vergroot je het zelfdiscipline?

Als kleine zelfstandig ondernemer heb je veel mee. Doordat je geen rekening hoeft te houden met collega's, regels of andere randvoorwaarden, kun je gemakkelijker doen wat je beloofd. Toch? Deels waar lijkt me. Tuurlijk, een eigen tempo en agenda beheren geeft je vrijheid. Maar misschien in sommige gevallen net iets te veel. Een kort betoog over de noodzaak, en valkuilen, achter zelfdiscipline.

Verder lezen