menu

T-Mobile verkozen tot beste netwerk

Internet en mobiele telefonie zijn voor ondernemers bijna net zo belangrijk als water en een dak boven het hoofd. Elk uur dat je onbereikbaar bent, kan namelijk klauwen met geld kosten. Het Duitse P3 Communications deed onderzoek naar de prestaties van mobiele netwerken in ons land. En daaruit kwam T-Mobile’s netwerk als beste naar boven.

De P3 Connect Mobile Benchmark in Nederland (pdf niet langer beschikbaar, red.) onderzocht de prestaties van de vier grote netwerkoperators in ons land: T-Mobile, KPN, Vodafone en Tele2. Die eerste behaalde de hoogste totaalscore in alle categorieën van het onderzoek, te weten telefonie, data, in grote en kleine steden en onderweg. De netwerkoperator scoorde 966 van de in totaal 1000 punten en behaalde hiermee eveneens de hoogste score van alle uitgevoerde benchmarks.

‘Investeren in netwerk heeft geloond’
Volgens Lampros Iskos, CTO van T-Mobile Nederland, is de benchmark de bevestiging dat het bedrijf de juiste keuze heeft gemaakt door fors te investeren in haar netwerk; het plaatste vorig jaar zo’n 7000 4G-masten en installeerde daarnaast 21.600 antennes. “Dit is een beloning voor de strategische, maar gedurfde keuze die we eerder maakten: het bouwen van een nieuw en toekomstbestendig netwerk dat hoogwaardige telefonie, landelijke 4G-dekking, hoge internetsnelheid en veel datacapaciteit biedt.”

Goede smartphone is ook essentieel
Maar voor ondernemers is een goed netwerk alleen niet voldoende. Want wat heb je aan een goed netwerk als je mobiel er niet het maximale weet uit te halen? Zo is 3G eigenlijk al achterhaald en kun je als ondernemer onderweg meer doen als je een smartphone hebt die 4G compatible is. En dat is niet alleen handig met het streamen van filmpjes of het snel downloaden van uitgebreide prestaties, je kan ook bellen via het 4G-netwerk, dankzij Voice over LTE (VoLTE). De gesprekskwaliteit wordt hierdoor sterk verbeterd!

Populaire smartphonefabrikanten als Samsung en Apple hebben daarnaast ook fors geïnvesteerd in het verbeteren van het mobiele netwerksignaal en het klaarmaken voor het netwerk van morgen. Zo kun je bijvoorbeeld met de Samsung Galaxy S7 zonder moeite bellen vanuit de metro, dankzij de feature WiFi Calling. En de iPhone 6s ondersteunt 300 megabit per seconde op een LTE Advanced-netwerk, dus die is ook klaar voor de toekomst. Nu jij nog?

Reacties