menu
e-boekhouden

Steeds meer ondernemers maken facturen met smartphone

Steeds meer ondernemers maken facturen met smartphone

Ondernemers gebruiken steeds vaker hun mobiel om facturen te maken. En dat gebeurt niet alleen ten faveure van de ouderwetse boekhouder met een schoenendoos aan bonnetjes, maar de smartphone wint ook terrein van de desktop of laptop.

Dit blijkt uit onderzoek van online boekhoudprogramma Rompslomp. Dit bedrijf zag dat ruim 20 procent van de ondernemers tegenwoordig zijn mobieltje gebruikt om een factuur te maken. In vergelijking met vorig jaar is dat een toename van maar liefst 64 procent.

Meer dan helft logins gebeurt via smartphone

Steeds meer ondernemers gebruiken een app om een offerte of factuur te kunnen maken, iets wat natuurlijk handig is als je onderweg bent. Een eetbonnetje scannen of de kilometerregistratie bijwerken is dan zo gepiept. Uit onderzoek van Rompslomp blijkt nu dat meer dan de helft van alle logins van de ondernemers via de smartphone gebeurt.

De belangrijkste reden om via de smartphone te boekhouden is dat het tijd bespaart. “Voor bijvoorbeeld personal trainers, freelancers in de bouw of ondernemers die huis aan huis diensten leveren scheelt het tijd en is het makkelijk om onderweg even je boekhouding te doen”, zo zegt Niels Koning van het boekhoudprogramma. “Daarbij zijn de apps voor mobiel boekhouden tegenwoordig intuïtief en makkelijk te gebruiken.”

Reacties