menu

Starters in Utrecht in goede handen bij UtrechtInc

Met een unieke samenwerkingsverband tussen onderwijs, bedrijfsleven en overheid wordt in Utrecht innovatief ondernemerschap een impuls gegeven. De incubator biedt kantoorruimte, financiering, trainingen en coaching.

Alexander Pechtold (D66) gaf afgelopen vrijdag op 5 juni tijdens het kick-off evenement in het bijzijn van ondernemend en politiek Utrecht letterlijk de aftrap voor UtrechtInc. Deze incubator is ontstaan uit een samenwerkingsverband tussen de Hogeschool Utrecht, Universiteit Utrecht, het bedrijfsleven met onder andere de Rabobank en de politiek in de regio.

Tijdens het kick-off evenement presenteerden naast Eurolutions, het bedrijf achter deze site, zo’n 40 jonge ondernemers zich aan de top van het Utrechtse bedrijfsleven, kopstukken uit regionale en landelijke politiek en beleidsmakers van de kennisinstellingen. “Juist nu is het belangrijk dat we blijven investeren in jong en innovatief ondernemerschap”, aldus Laurent van den Nouwland, directeur van Rabobank Utrecht. “Dit soort ideeën en initiatieven zijn de basis voor de economie van morgen.” De Rabobank Utrecht is een belangrijke partner van UtrechtInc.

“Het is goed dat UtrechtInc brede steun van overheid en bedrijfsleven krijgt”, zegt Bas Allart, directeur van UtrechtInc. “Dit geeft ons de mogelijkheid om de start-up van jonge ondernemingen echt te versnellen en meer kans op succes te geven.”

Wat is UtrechtInc?

UtrechtInc is het fusieproduct van 3 organisaties: bedrijfsincubator CUBE, StartImpuls Utrecht en het Centrum voor Ondernemerschap en Innovatie. In de afgelopen 2,5 jaar hebben zich bij deze organisaties al meer dan 140 bedrijven aangemeld. Op dit moment zijn er 50 bedrijven die actief ondersteund worden. Een van de bedrijven is Eurolutions, de initiatiefnemer van Ondernemeneninternet.nl.

Reacties