e-boekhouden

Personeel aannemen

In een eenmanszaak personeel aannemen klinkt voor sommige mensen riskant. Maar hoe klein de onderneming ook is, elke bedrijf dat levensvatbaar is heeft zijn drukke (en minder drukke) dagen waarop een extra helpende hand een uitkomst zou bieden. Waarom is het starten met personeel eigenlijk zo’n grote stap?

Lees verder

Recordaantal snelgroeiende bedrijven

Recordaantal snelgroeiende bedrijven

Er zijn opvallend veel bedrijven in Nederland die snel groeien. Vorig jaar werd er zelfs een record gevestigd, toen er voor het eerst meer dan 10.000 snelgroeiende bedrijven actief waren. Dat is een stijging van 20 procent ten opzichte van het jaar ervoor.

Verder lezen

Veel bedrijven kunnen groeien, maar hoeven niet

Veel bedrijven kunnen groeien, maar hoeven niet

Kan jouw bedrijf groeien? Dat lijkt geweldig, maar meer uren werken, personeel aannemen en de grotere financiële risico's blijken voor veel ondernemers nogal een struikelblok. Het lijkt zo simpel, maar veel ondernemers vinden de praktische kant van groeien best ingewikkeld.

Verder lezen

Steeds vaker startups zonder werknemers

Steeds vaker startups zonder werknemers

Er komen steeds meer startups die het doen zonder personeel. Volgend jaar zou tien procent van de startups steeds minder vaak met personeel werken, maar tijdelijk iemand in dienst nemen om de benodigde taken uit te voeren.

Verder lezen

Buffer-CEO erg open over ontslaan medewerkers

Buffer-CEO erg open over ontslaan medewerkers

De online dienst Buffer groeide als bedrijf sneller dan dat de omzet toenam en moet daar nu de gevolgen van dragen. Het bedrijf nam afscheid van 10 teamleden en sneed flink in de kosten. In een opvallend open blogbericht legt mede-oprichter Joel Gascoigne uit hoe ze tot die beslissing zijn gekomen. Een inspirerend en verhelderend relaas voor andere ondernemers en CEO's.

Verder lezen

Close to the Crowd matcht werkgevers en werknemers

Close to the Crowd matcht werkgevers en werknemers

Bedrijven die op zoek zijn naar werknemers of mensen die op zoek zijn naar een baan, hebben daar sinds deze week een nieuwe optie bij. Via Close to the Crowd wordt er een match gezocht tussen vraag en aanbod op het gebied van werkgelegenheid. Vacatures of CV's komen er niet aan te pas.

Verder lezen

Tips bij inschakelen vakantiekrachten

Tips bij inschakelen vakantiekrachten

Het is zomer en waarschijnlijk is het een komen en gaan onder je werknemers die er even een paar weekjes tussenuitgaan. Tegelijkertijd zijn scholieren en studenten op zoek naar een vakantiebaantje en dus overweeg je om vakantiekrachten in te zetten. Hartstikke prima, maar er zijn wel een aantal belangrijke zaken waar je op moet letten als je tijdelijk personeel inhuurt.

Verder lezen

Ondernemers moeten klein beginnen

Uit recent onderzoek blijkt dat ondernemers met personeel die oorspronkelijk alleen zijn begonnen hogere inkomsten en overlevingskansen hebben dan ondernemers met personeel die direct bij de start van het bedrijf al personeel in dienst namen. Maar dat is niet de enige reden waarom klein beginnen loont!

Verder lezen

Personeel: een last of een lust

Een nette manier om een ondernemer veel kopzorgen toe te wensen en om zijn aandacht af te moeten leiden van de onderneming is de aloude Joodse verwensing: “ik wens U veel personeel toe”. Ben je dus aan de goden overgeleverd wanneer je een personeel in dienst neemt of kun jij je dan eindelijk gaan gedragen als een echte directeur?

Verder lezen