menu
e-boekhouden

Scan bonnetjes in met gratis app Receipts

Het bijhouden van bonnetjes is niet voor iedereen weggelegd. Bij elke bon, factuur, rekening moet je ergens noteren wat je al wel betaald hebt, wat je nog moet betalen of hoeveel er van die ene rekening waar naartoe gaat. En waar bewaar je de bonnetjes? Toch niet in die vermaledijde schoenendoos, hè? Nee, de app Receipts zou wel eens de oplossing kunnen bieden. Scan je bonnetjes in en bewaar alles online.

Receipts is een online tool en app (voor zowel iOs als Android) en is ontwikkeld door Wave. Dit is een bedrijf dat ‘awesome, cloud-based integrated software and tools’ ontwikkelt voor het mkb en dat gefinancierd wordt door zo’n twintig miljoen aan investeringen. Sowieso een bedrijf waarvan je de andere software eens zou moeten bekijken, want Wave richt zich echt nadrukkelijk op de kleine ondernemer. “We doen dat omdat de meeste ‘small business software’ niet gemaakt is voor daadwerkelijke kleine bedrijfjes. Het is eerder bedoeld voor middelgrote bedrijven met tientallen of soms zelfs honderden werknemers. Maar er is een wereld van verschil tussen wat een 5-koppig bedrijf nodig heeft en wat een 55-koppig bedrijf wil qua software.”

Eenmaal aangemeld bij Receipts kun je beginnen met het vastleggen van je bonnetjes. Dit kun je doen door er met je smartphone een foto van te maken. Met behulp van OCR-software wordt ook nog eens de benodigde informatie uit je bonnetje gewonnen, zodat je niet alles zelf met de hand hoeft te tikken. De bonnetjes komen allemaal in een handig transactie-overzicht en je kunt bijvoorbeeld ook aangeven of iets een rekening is die nog betaald moet worden. Handig om zo in een overzicht te zien welke rekeningen nog openstaan en voor wanneer je die zou moeten betalen.

Receipts werkt trouwens naadloos met alle andere tools van Wave, dus dat is nog een reden om diens software eens nader te bestuderen…

Reacties