menu

Samenwerking tussen Qredits en Jong Ondernemen

De stichtingen Qredits en Jong Ondernemen gaan jonge ondernemers helpen. Om preciezer te zijn, ze gaan hen helpen bij het starten of doorstarten van hun bedrijf. Hiervoor hebben de twee organisaties een gezamenlijk programma ontwikkeld. Studenten die meedoen aan de huidige onderwijsprogramma´s van Jong Ondernemen kunnen nu nog beter begeleid worden.

Het programma, waarvoor Jong Ondernemen en Qredits onlangs een samenwerkingsovereenkomst voor tekenden, biedt ook een handreikingen aan jongeren die nog geen onderwijsprogramma hebben gevolgd, maar al wel een eigen bedrijf zijn gestart. Maar ook studenten en pas afgestudeerden (onderwijsniveau is niet belangrijk) die zijn ingeschreven bij de Kamer van Koophandel of van plan zijn dit binnenkort te doen zijn welkom.

Jonge ondernemers runnen eigen bedrijf
Nu is het zo dat Jong Ondernemen studenten op jonge leeftijd laat kennismaken met het ondernemerschap met behulp van de programma’s Junior Company en Student Company. Jongeren op het voortgezet onderwijs, het mbo, de hbo of de universiteit schrijven een ondernemingsplan, doen marktonderzoek en regelen inkoop, productie en verkoop van hun product of dienst. Ze halen hun eigen startkapitaal bij elkaar door aandelen te verkopen, ze betalen belasting en leggen verantwoording af aan hun aandeelhouders. Op deze manier en onder begeleiding van een docent en een externe begeleider runnen de jongeren zo een jaar een lang hun eigen bedrijfje.

“Het zijn echte ondernemingen, die werken met echt geld, echte leveranciers en echte afnemers”, aldus Arko Veefkind, directeur van Jong Ondernemen. “We zien graag dat deze, vaak succesvolle, ondernemingen ook na het Jong Ondernemen programma worden doorgezet. Op die manier wordt inspiratie ook omgezet in een echt eigen bedrijf. Door de samenwerking met Qredits kunnen we deze jongeren hier nog beter bij helpen.”

Meer succesvolle jonge ondernemingen in Nederland
Qredits is ook erg te spreken over de samenwerking. Zij willen namelijk graag meer en betere kredietaanvragen ontvangen van studenten en pas afgestudeerden. “Zodat we ze beter kunnen ondersteunen”, legt Roy Spit, commercieel directeur bij Qredits uit. “Jong Ondernemen heeft een groot netwerk van onderwijsinstellingen en jonge ondernemers met veel potentie voor goed ondernemerschap. Met een gezamenlijk programma voor jonge (student-)ondernemers, waarbij aandacht is voor een kredietaanvraag, hopen wij dat er in Nederland nog meer succesvolle jonge ondernemingen ontstaan.”

Hoe het gezamenlijke programma er precies komt uit te zien, is iets waar de twee organisaties zich de komende maanden over gaan buigen. Wel is er al een pilot gestart met een groep studenten in Zeeland.

Reacties