menu

Samenwerking bedrijven trend

Steeds vaker ontstaan er samenwerkingsverbanden tussen kleine bedrijven, soms zelfs startups, en grote bedrijven. Kleine bedrijven brengen een frisse wind en innovatie. De grote bedrijven zorgen voor de financiële injectie en het marktbereik.

Je zou verwachten dat het vooral binnen de innovatieve (web) technieken voor komt maar mede tijdens de tijden van recessie blijkt het dat grote bedrijven graag vernieuwend overkomen, maar zelf moeite hebben om alle wielen zelf uit te vinden. Door op zoek te gaan naar bedrijven die in kleinere schaal hun innovatie reeds bewezen hebben en met mooie referenties aan komen zetten kunnen grote bedrijven innovatief blijven zonder zelf alles uit de eigen dure research afdeling te moeten halen.

Voor kleine bedrijven betekent de samenwerking met een groot bedrijf, als Microsoft Cisco en American Express welke alle drie recent een samenwerking met een startup zijn aangegaan, direct voldoende bereik in media en marketingbudget. Bron: New York Times Auteur Mickey Meece.

Juist met de recessie blijken bedrijven meer dan ooit bereid om te samenwerken. Heb je een mooi produkt en ben je op zoek naar investeerders om jouw bedrijf snel in deze moelijke tijden te laten groeien? Heb je er dan al eens aan gedacht dat misschien jouw grootste concurrent, wel eens een samenwerking met je zou willen?
Wie durft? Reacties graag!

Reacties