menu

Regeerakkoord niet ondernemend

Bezoekers van deze site vinden het regeerakkoord onvoldoende ondernemend, zo blijkt uit onze laatste poll. Dat dit niet geheel onverwacht is blijkt wel uit de uitslag van de poll welke MKB Nederland vlak na ons online heeft gezet.


Onder 50 deelnemers blijkt dat ruim 2/3e van de ondernemers die heeft meegedaan met de poll het regeerakkoord niet ondernemend vind. 40% heeft deze zelfs als waardeloos bestempeld.

Ook bij MKB Nederland die enkele dagen na ons dezelfde poll online heeft gezet blijkt deze uitslag. 75% is daar ontevreden over het regeerakkoord.

Aan de ene kant is dit pure democratie. Met zo’n wisselende verkiezingsuitslag zal het altijd fifty-fifty worden.

Ondernemers links of rechts?

De partijen mogen nu gaan waarmaken wat ze beloven. Wel is het interessant om te zien dat ondernemers over het algemeen het óf goed doen en VVD gaan stemmen óf willen starten met subsidie en andere overheidsvoordelen en snel neigen naar een partij als de SP. Een regeeerakkoord tussen PVDA, Christenunie en CDA kan voor ondernemers misschien in beginsel weinig goeds doen.

Wat het werkelijk zal worden zal moeten blijken. In ieder geval zag ik vandaag in de www.stemwijzer.nl van Noord-Holland dat er ook een vraag tussen zat of de provincie zich meer voor startende ondernemers moest inzetten. Een vraag die ik met “JA” heb beantwoord. Uiteindelijk blijkt in de uitslag dat de PvdA wel een voorstander is en de VVD en tegenstander is van deze stelling. Een mooie stunt van de PvdA om te laten zien dat ze ook achter het stimuleren van ondernemerschap staan? Of is het geven van geld aan starters gewoon weer een subsidie voor de KvK die in mijn ogen toch al weinig doet voor ondernemers? Een leuk discussiepunt. Ik hoor jullie mening graag.

Reacties