menu

Referenties en portfolio

Als webdesign ondernemer sta ik er wel eens van te kijken hoe gemakkelijk mensen soms met bepaalde partijen in zee gaan. Mensen vragen om een offerte en uit de gehele manier van communiceren krijg ik al direct het beeld dat deze persoon aan de bel of mail zal gaan kiezen voor de goedkoopste, snelste oplossing.

Natuurlijk moeten prijzen concurrerend zijn. Natuurlijk wil je niet maandenlang wachten op je ding. Maar is dat nu werkelijk het belangrijkste? In heel veel bedrijfstakken lijkt het mij persoonlijk toch het meest van belang dat het in ieder geval gebeurd! Persoonlijk ben ik bijvoorbeeld webdesigner en uit ervaring weet ik dat er heel heel veel websites worden gekocht maar nooit naar tevredenheid afgeleverd. Dagelijks krijg ik mensen aan de telefoon die een website hebben die "al bijna af is!" maar de finishing touch mist. Of ik het even af wil maken. 

En nu niet om mijn eigen bedrijfstak aan te vallen. Volgens mij is het in de meeste takken zo. Schrijvers, boekhouders, masseurs, etc. Vrije beroepen dus iedereen mag zeggen dat ie het doet. Dat ie het goed doet. Maar hoe weet je nu of dit werkelijk zo is?

Daar is een gemakkelijke oplossing voor. Referenties opvragen en portfolio goed nakijken. Koop je een website met een bepaalde style? Vraag dan referenties op. Lijken die exact op het portfolio zoals die online staat? Dan hebben ze waarschijnlijk niet meer tevreden klanten als dat. Bestaat het bedrijf al 5 jaar? Dan zou ik persoonlijk toch even met een ander gaan praten!

Dan ben ik eigenlijk benieuwd. Hoeveel van de lezers van dit artikel vraagt altijd eerst even naar referenties, voorbeelden of portfolio voor ze 500 euro uitgeven aan een vergelijkbaar produkt? Zijn er mensen met goede voorbeelden? Reageer!

Verder lezen

Reacties