e-boekhouden

Positieve ondernemers verwachten meer werkgelegenheid

Positieve ondernemers verwachten meer werkgelegenheid

Ondernemers in Nederland zijn nog steeds positief gestemd. Voor het tiende kwartaal op rij is het vertrouwen onder ondernemers erg positief. Wel komt het ondernemersvertrouwen het meest recente kwartaal iets lager uit dan een kwartaal eerder.

Dit blijkt uit de Conjuctuurenquête [pdf] die vier keer per jaar wordt gehouden onder ondernemers in Nederland. Hieruit kwam ook naar voren dat steeds meer ondernemers verwachten dat de werkgelegenheid gaat toenemen. Ook zijn ze, ten opzichte van vorig jaar, nog weer een stuk positiever over de omzetverwachting en het economisch klimaat. Vooral van de omzet wordt veel verwacht: sinds 2011 zijn ondernemers hier niet zó positief over geweest als nu het geval is.

Ondernemers waren over alle indicatoren positiever dan een jaar geleden, met uitzondering van de voorraden. Gedurende de afgelopen drie maanden was het aantal ondernemers dat hun omzet zag stijgen groter dan het aantal dat de omzet zag dalen.

Ondernemersvertrouwen in groothandel het grootst

Het ondernemersvertrouwen verschilt natuurlijk per sector. In de groothandel blijkt die het hoogst te zijn, terwijl in de detailhandel het vertrouwen van ondernemers juist daalde.

Ondernemersvertrouwen Nederland

Gerelateerde berichten