e-boekhouden

Pensioen voor ondernemers

Als je stopt met werken is een uitkering of een pensioen voor ondernemers geen zekerheid. Met een eigen bedrijf moet je zelf pensioen opbouwen. Gelukkig zijn er verschillende oplossingen waarmee je zelf een oudedagsvoorziening kunt reserveren.

Lees verder

40% ondernemers vertrouwt op verkoop bedrijf als pensioen

40% ondernemers vertrouwt op verkoop bedrijf als pensioen

Vier op de tien ondernemers in ons land zijn eigenlijk te weinig met hun eigen pensioen bezig. Ze vertrouwen er wel op dat het later alsnog goedkomt als ze hun bedrijf verkopen. Vooral onder 45-plusser heerst dit optimisme. Toch is het pensioen geen populair onderwerp onder Nederlandse ondernemers.

Verder lezen

BrightNL introduceert pensioen voor ZZPers

Pensioenopbouw voor zelfstandigen tegen kostprijs zal in de loop van dit jaar geïntroduceerd worden door BrightNL, een nieuw initiatief dat door middel van een crowdfundingcampagne eigendom wordt van de deelnemers. Het is een initiatief van drie zzp’ers en Peter Verhaar, oprichter van Alex, heeft hierin een adviserende rol.

Verder lezen

Als zelfstandige je pensioen regelen

Als zelfstandige je pensioen regelen

De pensioenvoorziening blijft voor veel zzp’ers een lastig onderwerp. Je kunt immers niet terugvallen op een collectieve pensioenregeling via de een werkgever, dus zul je zelf wat moeten regelen. Veel zzp’ ers zijn hier echter niet mee bezig of denken: dat regel ik later wel. Toch is het belangrijk om als zelfstandige goed na te denken over je pensioen en op tijd te regelen dat je ook later nog voldoende inkomen hebt om van rond te komen. In dit artikel lees je hoe je als zelfstandige je pensioen kunt regelen.

Verder lezen