menu
e-boekhouden

Overweeg ook eens een incubator

Startende ondernemers die graag in een stroomversnelling willen werken aan de ontwikkeling van hun product of dienst, hun verdienmodel, prototype of acquisitie van de eerste klanten, kunnen al dit realiseren door zich aan te sluiten bij een incubator. Utrechtinc is momenteel op zoek naar nieuwe starters, dus waar wacht je nog op?

Je kunt als startende ondernemer natuurlijk thuis gaan zitten werken. Als je het samen start met een zakenpartner, of direct hulp in de vorm van medewerkers of stagiaires zoekt kun je op zoek naar een leuke kantoorruimte. Maar wat bieden deze je anders dan alleen een werkplek? Als je echt wilt groeien, mogelijk zelfs denkt aan een investeerder, of graag eens wilt sparren met andere ondernemers dan is een incubator misschien wel een beter idee.

Incubators zijn een soort bedrijventerreinen en ondernemersstudie in één. Want een eigen bedrijf beginnen is eigenlijk een soort opleidingsprogramma, maar dan van jezelf. Je kunt dat dus zo lastig maken als je zelf wilt, en incubators gaan er vanuit dat je er een ware master van wilt maken. Dat jij meer wilt dan de rest. Utrechtinc is bijvoorbeeld zo’n incubator en biedt 21 januari weer een informatiebijeenkomst voor de Pressure Cooker.

Het woord zegt het al. Het is het programma waarbij ondernemers welkom zijn die verwachten in 2014 echt te gaan accellereren. Verwacht jij het nieuwe idee te hebben waarmee je de wereld werkelijk verandert? Wordt jouw onderneming komend jaar opeens tien keer zo groot en kun je alle hulp gebruiken die er mogelijk is? Dan is het Pressure Cooker-programma wellicht wat voor jou.

Het zijn overigens niet alleen startende ondernemers die zich ervoor kunnen aanmelden; ook alumni, promovendi en onderzoekers van de Universiteit Utrecht, Hogeschool Utrecht of het UMC Utrecht zijn welkom, het hebben van een IT-startup is wel een vereiste. Aanmelden is mogelijk tot 5 februari midddernacht en kan via deze link.

Je kunt je direct aanmelden voor deelname aan de Pressure Cooker, maar je kunt er ook voor kiezen om eerst een informatiebijeenkomst bij te wonen. Deze vindt plaats op 21 januari. Tijdens de informatiebijeenkomst delen alumni van de Pressure Cooker hun ervaringen met het acceleratorprogramma en ondernemen bij bedrijfsincubator UtrechtInc. En natuurlijk wordt er ook van alles uitgelegd over de Pressure Cooker, over hoe het programma eruit gaat zien en over de rol die UtrechtInc hierin vervult. Tijdens deze bijeenkomst kun je ook al je startup pitchen tegenover de ondernemerscommunity en krijg je direct feedback.

De Pressure Cooker duurt drie maanden, waarin er twee keer per week intervisie-sessies plaatsvinden. Je krijgt mentoring en coaching, en trainingen op het gebied van onder andere media & PR, marketing, financiering en businessmodellen. Ook krijg je toegang tot events en alle faciliteiten van UtrechtInc. En waar doe je het allemaal voor? Om kans te maken op het vervolgprogramma. Want ook al is een incubator misschien precies wat voor jou, of jij ook voor hen interessant bent? Dat zul je toch echt eerst moeten bewijzen!

Is Utrecht te ver voor jou of komt 21 januari te snel? Natuurlijk is UtrechtInc niet de enige incubator in Nederland en zijn er ook na 21 januari nog diverse plekken om je aan te melden. Maar wacht er ook weer niet te lang mee. Er is tenslotte geen beter moment om te beginnen met ondernemen, dan vandaag.

Reacties