Berichten over online verkopen

Zelf online spullen verkopen. Een eigen webwinkel is niet nodig want online zijn allerlei platforms ontstaan. Of je nu producten verkoopt via Instagram, Bol, of Vinted. Online verkopen is een bedrijfstak op zich en jij kunt er vandaag nog mee starten.

Lees verder

Nederland scoort met digitale economie

Nederland scoort met digitale economie

Nederland heeft samen met Finland, Zweden en Denemarken de meest geavanceerde digitale economieën van Europa. Ons land scoort bovengemiddeld goed op zaken als internetaansluitingen, het gebruik van online diensten en de integratie van digitale technologie.

Verder lezen

MKB profiteert te weinig van groei online markt

MKB profiteert te weinig van groei online markt

Terwijl de Nederlandse online markt jaarlijks met dubbele cijfers groeit, profiteert het midden- en kleinbedrijf in ons land hier nog te weinig van. Dit blijkt onder meer uit het feit dat slechts 11 procent van de mkb'ers meer dan de helft van zijn omzet toeschrijft aan online activiteiten.

Verder lezen

Hennepthee zoekt dealers

Het eeuwenoude landbouwgewas hennep maakt momenteel een comeback. Niet als softdrugs, waar het gewas voornamelijk bekend om is, maar voor toepassingen in de bouw, textiel en voeding. Onderneemster Esther Molenwijk kwam vanuit haar functie als duurzaamheidsadviseur in aanraking met de hennepplant en sindsdien is zij vastberaden om het gewas op een positieve manier op de kaart te zetten.

Verder lezen

Schoolverlater scoort met fietsimperium

Vorig jaar gingen tienduizend fietsen over de digitale toonbank van FietsUniek.nl en dit jaar wordt het dubbele verwacht. Niet alleen online wordt hard gewerkt om de groei bij te houden, in maart opent ook de eerste fysieke winkel de deuren. Wij vroegen jonge ondernemer Edwin de Jong hoe zijn Marktplaatshandeltje binnen vier jaar uitgroeide tot een van de grootste fietsenplatforms van Nederland.

Verder lezen

Zichtbare ecommerce-trends op Webwinkel Vakdagen

Zichtbare ecommerce-trends op Webwinkel Vakdagen

Vorige week vonden weer de Webwinkel Vakdagen plaats. De grootste beurs voor de Nederlandse ecommerce en doordat het altijd in januari wordt gehouden, geeft het gelijk een goed beeld van de trends die er dit jaar zullen doorbreken.

Verder lezen

Foto’s verkopen op internet

Foto’s verkopen op internet

Ben je een goede (hobby)fotograaf en maak je graag foto's? Je kunt natuurlijk klanten zoeken die jou een opdracht geven tot een foto, maar je kunt ook foto’s verkopen op internet. Waarschijnlijk ga je er niet genoeg geld mee verdienen om gelijk je baan op te zeggen, maar als professionele- of (goede)amateurfotograaf kun je hier een aardig zakcentje aan bijverdienen.

Verder lezen

Webwinkel Vakdagen 2013

Doe je zaken via internet? Heb je een webwinkel, werk je voor webwinkeliers, of ben je simpelweg benieuwd wat de ecommerce-branche voor jouw organisatie kan betekenen? Dan mag je op 23 of 24 januari , de zevende editie van de Webwinkel Vakdagen in de Jaarbeurs Utrecht echt niet missen!

Verder lezen