menu
e-boekhouden

Online startups in UK steeds populairder

Bijna een vijfde van de ondernemers die een nieuw bedrijf willen beginnen, is van plan om een ‘online only’-bedrijf te starten. Dit blijkt uit een Brits onderzoek waarbij zo’n 300.000 ondernemers werden ondervraagd.  Achttien procent van de op te richten bedrijven wordt een digital-only startup.

Uit het onderzoek van Freelancer.co.uk bleek ook dat in het Verenigd Koninkrijk de steden Brighton en Newcastle de meeste digitaal gerichte ondernemers herbergen, aangezien 24 procent van de respondenten aldaar heeft aangegeven dat hun startup enkel online geld verdient. Het stenen model is juist erg populair in Sheffield, waar maar acht procent van de respondenten aangaf enkel online een bedrijfje te beginnen.

De cijfers uit het onderzoek komen in principe mooi overeen met de meest recente cijfers over de economie in het Verenigd Koninkrijk, die langzaamaan uit de recessie komt. Maar ondanks dat de economie groeit, zijn wel steeds meer mensen op zoek naar extra werk, omdat de waarde van het reële loon afneemt.

Uit een ander onderzoek van Freelancer.co.uk bleek dat het aantal nieuwe startups die worden gerund in iemands vrije tijd met een derde is gestegen sinds 2012. “Steeds meer mensen starten een bedrijf om wat extra geld te verdienen”, zo legt Bill Little, directeur van Freelancer.co.uk uit. “Er is een flinke groei in de microbusiness gaande in het Verenigd Koninkrijk. Je kan een online bedrijf heel snel opzetten en de overheadkosten zijn erg laag, omdat je geen kantoor-of winkelruimte nodig hebt.”

Reacties