menu
e-boekhouden

Online Starterstraining helpt startende ondernemers

Startende ondernemers kunnen vanaf vandaag, via een online en interactieve starterstraining, oefenen om te kunnen starten met ondernemen. De training speelt in op het wegvallen van de fysieke seminars voor starters van de Kamer van Koophandel per 1 januari volgend jaar.

De modules van de Online Starterstraining (site inmiddels offline, red.) zijn praktijkgericht en worden verzorgd door ervaren ondernemers en experts van landelijke bedrijven en instellingen. De starters worden binnen twee weken getraind in tien modules, die elk bestaat uit een online sessie van een uur, over de belangrijkste thema´s die komen kijken bij het starten van een onderneming. Via een e-learning-omgeving kunnen de ondernemers direct aan de slag met de onderwerpen en met andere ondernemers.

Samenwerking
De training is een initiatief van ondernemerssites Yellow Walnut en Wijstarten.nl en wordt mede mogelijk gemaakt door onder andere Rabobank, Qredits, Sandd en Young Startup. “Wij vinden het als online groeiverlener voor ondernemers erg belangrijk om bij dit initiatief betrokken te zijn. Zeker in een tijd dat de Kamer van Koophandel gaat stoppen met het verzorgen van fysieke seminars voor starters. Met dit initiatief hopen we dat we ondernemers klaarstomen voor veel succes”, aldus Annette Wassenaar, vanuit Yellow Walnut mede-initiatiefnemer van de Online Starterstraining.

Reacties